Jamie Dwyer: “Ik voelde meteen dat het niet goed zat”

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

Afgelopen woensdag raakte Bloemendaal-ster Jamie Dwyer tijdens de wedstrijd tegen HGC ernstig geblesseerd aan zijn knie. In eerste instantie leek de blessure mee te vallen, maar achteraf was het toch erger dan in de media naar buiten was gebracht. Dwyer vertelt nu zelf zijn verhaal.

“Er zitten twee gaten in het kraakbeen. Het is een beetje gekke blessure. Ik ga terug naar Australië om daar nog een MRI-scan te laten doen. De dokter bij het Australian Institute of Sports in Perth kent mijn lichaam inmiddels een jaar of tien. Met een camera kijkt hij in mijn knie. Over een week of twee, als de zwelling is verdwenen, wordt besloten of ik geopereerd moet worden. Is dat het geval. dan zal ik nog vier weken op krukken moeten doorbrengen en verder helemaal niets. Pas daarna wordt bekeken of en wanneer ik weer zou kunnen hockeyen.”

Dwyer kwam na een sliding van een HGC-speler verkeerd neer. De Australische international wist meteen dat het foute boel was. “Ik voelde gelijk dat het niet goed zat. Er knapte iets. Ik dacht gelijk: Dit kost toch niet dat mijn deelname aan de EHL en de play-offs met Bloemendaal? Toen duidelijk werd dat er echt iets kapot was, hoopte ik dat het een meniscus zou zijn. Die is namelijk vrij eenvoudig te vervangen. Met kraakbeen is dat helaas niet het geval. Hopelijk herstelt het weer helemaal en heb ik er geen last meer voor de rest van mijn leven.”

Kans dat de wereldspeler van 2010 nog in actie komt voor Bloemendaal is, zoals het er nu naar uitziet, klein. “Dat is niet voor honderd procent zeker. Maar ja, over zes weken is het alweer halverwege mei. Dan zou ik eerst weer helemaal moeten leren rennen. Kortom: ik denk niet dat ik op tijd terug ben.”

Dat de wedstrijd tegen HGC waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd in het Oranje shirt is geweest, is voor de pechvogel moeilijk te bevatten. “Bizar hè? Het dringt nog niet echt tot mij door. Ik denk nog steeds dat ik gewoon weer ga hockeyen voor Bloemendaal. Misschien dat het echte besef pas komt als ik in het vliegtuig zit, op dinsdag of woensdag. Ik moet weer vooruit gaan kijken. De klok terug draaien gaat nu eenmaal niet. Ik zal er alles aan doen om weer honderd procent te worden.”

Bron: Hockey.nl

Reageer