Jenniskens: “Ik moet nu echt mijn moment pakken” – Hoofdklasse Hockey Nederland

Jenniskens: “Ik moet nu echt mijn moment pakken”

Foto © Gerrit van Keulen

Afgelopen dinsdag kregen de keepers van het Nederlands elftal Mark Jenniskens, Pirmin Blaak en Jaap Stockmann te horen dat ze rekening moeten gaan houden met een nieuwe Oranje-kandidaat, Amsterdam-goalie Klaas Veering. Mark Jenniskens, keeper van Oranje Zwart, geeft in het Eindhovens Dagblad zijn reactie op de komst van zijn nieuwe concurrent.

“Eigenlijk maakt het me niet zoveel uit. Het is voor mij heel simpel: Eén: Ik kan er toch niets aan veranderen. Twee: Klaas heeft het heel goed gedaan. Ik vind dat de beste spelers in Londen horen, ongeacht hun leeftijd. Ik hoop gewoon dat ik een eerlijke kans krijg. Als ik de beste ben, moet ik gaan.”

Op de vraag hoe de keeper nu denkt over zijn kansen, antwoordt Jenniskens: “Natuurlijk zijn die kleiner geworden. Klaas gaat alleen voor plek één en verder niks. Maar eigenlijk is er niets veranderd. Ik moet nog steeds laten zien dat ik de beste ben. We zitten alle vier heel dichtbij elkaar. Na Guus is niemand écht opgestaan. Het is nu wel zo dat we de wedstrijden onder meer keepers moeten verdelen. Ik hoop dat ik mijn kansen krijg. Ik moet nu echt mijn moment pakken. Doe ik dat niet, dan kan het snel voorbij zijn. Doe ik dat wel, dan kan er nog van alles gebeuren.”

Comments (6)

 1. Jenniskens bevestigd: Veering gaat alleen voor plek 1. Enige oplossing: Veering weer zo snel mogelijk uit de selectie, aan zo een egoistische speler heb je niets!

  Jaapstockman nummer 1
  Reserve keeper: Mark Jenniskens

 2. Een keeper die egoistisch is? Lolz. Vind het een gezond streven; je moet als kanshebber voor Oranje altijd maar 1 streven hebben.

 3. Klaas Veering wil maar een ding: Nummer 1 zijn. Bankzitten heeft hij lang genoeg gedaan. Dat streven om alleen nummer 1 te willen zijn is in zijn geval een m.i. terechte wens!

 4. Ik neem aan dat iedere keeper het streven heeft om nr. 1 te zijn….!!
  Als nr. 2 is er (voor een ervaren keeper zeker) geen lol aan omdat je er veel voor moet opgeven en er niets voor terugkrijgt, behalve een gratis ticket om op de tribune te zitten. Enkel voor een jonkie zou dat een gave ervaring zijn.

 5. Ik denk als klaas dit niveau vast kan houden tot en met Londen dan is hij nummer 1 en jaap 2.

 6. oudenjong

  Het lijkt mij dat er een keuze gemaakt moet worden tussen de 3 “oudjes” nm. Klaas, Jaap en Mark, zodat je een ervaren keeper hebt die na verloop van tijd eruit gekeept gaat worden door de jonkie van de groep (Pirmin nu dus)..
  Nou dan is dat 4 nations toernooi wel een mooie kans om tussen de 3 oudjes te kiezen..
  Houd je bijvoorbeeld de 3 oudjes dan ben je qua coach in mijn ogen niet slim bezig omdat je dan geen keepers op het internationale niveau voor de lange termijn.. Wat volgens mij wel erg belangrijk is..

  tot slot lijkt het mij als een keeper of speler, als jonkie, op de tribune zitten wel gaaf maar ook vervelend, die gasten hebben al het een en ander gezien natuurlijk, t enigste wat ze willen is spelen..

Leave a Reply