Jeroen Hertzberger: “Ik kom sterker en harder terug”


In AD wordt Jeroen Hertzberger een Spiegel voorgehouden. De speler van Rotterdam gaat in op de teleurstelling van het missen van de Olympische Spelen en waarom hij alles uit zichzelf probeert te halen.
“Ik zie het als een verplichting om de kansen die ik krijg ook echt te grijpen. Af en toe heb ik de neiging om te veel hooi op mijn vork te nemen. Als iets mij niet interesseert, moet ik er meer moeite voor doen. Ik doe vooral de dingen die ik leuk vind. Ik had mij voorgenomen om af te studeren voor de start van de Olympische Spelen. Het is gelukt, in anderhalve maand tijd heb ik tien tot vijftien vakken gehaald. Daar ben ik best trots op”. Dat het niet allemaal vanzelf ging spreekt voor zich: “Alles was afgestemd op de Spelen. Dan moet je keuzes maken. In april was dat allemaal wat te veel, het was elke dag van 7 tot 11 uur ’s avonds trainen, studeren en werken. Al is het wel heerlijk om na zo’n dag het veld op te gaan.”
Hertzberger is mentaal al weer klaar om zich terug te knokken in Oranje zo vertelt hij:
“Als sporter heb je je eigen lot helaas niet altijd zelf in de hand, Ik weet dat ik mezelf niks kan verwijten. De bondscoach heeft niet voor mij gekozen, dat moet ik accepteren. Maar ik kom terug en nog een stuk harder ook, daar ga ik alles aan doen.”

Comments (1)

  1. That’s the spirit die past bij de aanvoerder van HCR!

Reageer