Jong Oranje bondscoaches Marijne en Ehren verlengen contract


De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft de contracten verlengd met de bondscoaches Sjoerd Marijne (Jong Oranje Heren) en Raoul Ehren (Jong Oranje Dames). Voor Marijne loopt het nieuwe contract tot en met het WK voor Jong Oranje Heren (december 2013, India) en voor Ehren tot het met het WK voor Jong Oranje Dames (locatie en datum in 2013 nog niet bekend).
Sjoerd Marijne werd afgelopen zomer met zijn heren tweede tijdens het Volvo EK < 21 in Den Bosch en Raoul Ehren behaalde goud met Jong Oranje Dames tijdens hetzelfde EK. Beiden bondscoaches werden in januari 2011 aangesteld als bondscoach van Jong Oranje.

Comments (19)

 1. Terecht goed gedaan, geen enkele reden om niet door te gaan.

 2. wat een aanfluiting

 3. Mag de Bond heel blij mee zijn!!!

 4. @K.Noot, want?

 5. excellente spelers/speelsters hadden mi door elke andere coach ook zelfde prestatie geleverd.
  verdienste van de coach is hierin waarschijnlijk beperkt.
  communicatie niet sterkste punt van de coaches maar waarschijnlijk paasend in bondslijn.
  wanneer onafhankelijk coaches, dat zou elke vorm van belangenverstrengeling uit de weg gaan.
  veel succes voor de spelers/speelsters op weg naar volgend doel

 6. Ehren ok, die doet het gewoon goed bij zijn club en JO, al is er geen tegenstand in Europa. Maar Marijne onbegrijpelijk. Gefaald bij de laatse 2 clubs en geen titel. Er loopt echt beter rond (bv Verga), maar Arno den Hartog laat het zo, lekker makkelijk. Daar ligt het probleem. Teveel mensen bij de KNHB op hoge functies zitten er al meer dan 20 jaar. Pluche, baan is belangrijker. Tijd voor een frisse wind daar zoals het in het bedrijfsleven ook gebeurd.

 7. Wat heeft Ehren gedaan? elke coach was kampioen geworden met zo een team als Den Bosch en dit ek in Den Bosch precies hetzelfde..het zou een goede coach zijn als die het met een minder team goed doet, want dit kan iedereen!

 8. Wanneer benoemen ze een coach die geen coach is van een hoofdklasseclub. Hoe kan hij nu oordelen over spelers? Trainingen zeggen lang niet alles… Hij moet gewoon langs de lijn staan elke week!!!

 9. Wat een kortzichtige domme reacties zijn dit. Coaches hebben spelers/speelsters beter gemaakt. En een goed (dames zelfs zeer goed) toernooi gespeeld. Waarom zou je dan in godsnaam niet verder gaan?
  Verga heeft na 3 maanden zelf de handdoek in de ring gegooid, bij Ned A. Onzin dus.
  Ehren slechte communicator?! Hoe kun je daar nou in hemelsnaam over oordelen.
  Ieder coach kampioen van Nederland met DB? Onzin want Robin Rosch werd het niet. Vorig jaar had Laren een fantastisch team, maar Ehren werd gewoon kampioen met DB. Zeer goed dus.

 10. De beste coaches zijn broodtrainers. Jong Oranje schuift te weinig om van rond te komen. Dus moeten ze ook een clubteam doen. En omdat het de beste coaches zijn, zitten ze in de hoofdklasse. Ze staan gelukkig wel iedere week langs de lijn en zien alle teams minimaal 2x.

 11. Ik vind een zeer terechte opmerking dat een bondscoach op zondag zijn speelsters moet zien spelen.
  Dat is nu wel een probleem als hij op deze dag ook nog eens zijn club moet coachen.
  Niet professioneel, lijkt mij. Toch ?

 12. VIDEO!
  Ehren is een uitstekende coach. Alleen jammer dat hij de uitstraling van een vaatdoekje heeft.
  Sjoerd Marijne had ik vroeger heel hoog zitten. Ook een hele goede trainer, als mens is hij me behoorlijk tegen gevallen.

 13. prima zo, Westerse bravour bij senioren en Zuidelijke gezelligheid bij de jongens en meisjes…. lekker in evenwicht.

 14. Ramses,
  Uit welk tijdperk kom jij? De coaches spelen regelmatig op zondag tegen teams met speelsters van jong oranje, zien zodoende ook speelsters niet mogelijk niet in de selectie zitten maar bij hun club wel opvangen. En kijken doordeweeks naar geklikte videobeelden van de andere wedstrijden. Dom argument dus.

 15. opvallen

 16. Ik kom dus uit het tijdperk dat de coaches van vertegenwoordigende teams op zondag langs de lijn stonden te kijken…..Live zien of vanaf beelden analyseren, dat is natuurlijk nogal een verschil.

 17. Inderdaad, vanaf achter de goal heb je een veel beter overzicht en kun je het beter/objectiever zien.

 18. Toen ik tegen Ehren speelde had ik altijd wel het gevoel dat die houterige stille Willy niet zo veel klaar bracht. Als trainer-coach is hij behoorlijk opgedroogd. En Marijne, tsja. Zelfde generatie maar als persoon apart.

 19. Zuiderlijke gezelligheid?? Sjoerd Marijke meest ongezellig en zielig persoontje ooit

Reageer