Jong-Oranje verliest van Batavieren

Jong-Oranje verloor afgelopen zaterdag met 3-2 van de oud-internationals ‘De Batavieren’. Voor De Batavieren scoorden Eric-Jan Iding en Marten Eikelboom twee maal. Voor Jong-Oranje scoorde Roel Bovendeert. Bij De Batavieren deden onder meer Willem Gassner, Michiel van der Struijk, Teun Rohof en Balder Bomans mee. Floris de Ridder van Jong-Oranje brak zijn pols. Het is nog de vraag of hij op tijd fit is voor het EK, eind augustus op Den Bosch.

Comments (14)

 1. zegt veel over onze jeugd op het moment, verliezen van paar oude rotten!! Struijk, Gassner en Eikelboom lopen volgens mij al tegen de 40 en dan nog niet kunnen winnen van die gasten. weet niet wie er nog meer meededen bij de Batavieren, maar lijkt me niet dat er huidige internationals tussen zaten.

 2. Zo zie je maar. Niet gehinderd door enige kennis van zaken daarbij nog eens verstoken van actuele informatie, en toch reageren. Ik zou een andere hobby zoeken

 3. Ronald Brouwer, Nick Meijer, Teun Rohof, Balder Bomans, Willem Gassner, Struijk, Jan Jorn van ’t Land, Eikelenboom en nog een paar gasten die Jong Oranje technisch de baas waren.Dat zegt niks over een fantastisch JO, maar over uitgekiende oude rotten die nog steeds weten hoe je het spelletje speelt!!! Was een leuke wedstrijd om te zien.

 4. Is toch vreemd dat JO niet kan winnen dan? Sommige van de Batavieren zijn idd tegen de 40 jaar, daar zouden ze toch overheen moeten rollen.

 5. Vlugge Japie

  @Hidde “maar het lijkt me dat er geen huidige internationals in zitten”. < Dat is een grapje toch?

 6. En al zitten er een paar “oude rotten” bij…dat wordt wat mij betreft weer opgeheft door spelers van het kaliber waar onze JO-jongens ooit hopen te eindigen !

 7. @jochem, Het is opheffen, hief op, heeft opgeheven. Dat is andere koek dan jouw “wordt opgeheft”.

 8. @hockey: volgens mij heb je de crux te pakken met “die Jong Oranje technisch de baas waren”. Ik was het afgelopen seizoen ontsteld over de gebrekkige basistechniek van de meeste hoofdklasse, ja zelfs Ned. XI spelers. Wat doen ze tijdens als die traininguren? Is het een gebrek aan concentratie of ligt het lerend vermogen laag?

 9. er moet natuurlijk staan:”al die trainingsuren”

 10. @Martub: ik denk dat veel van de huidige coaches vooral bezig zijn met “mentaliteit”, vechtlust, inzet en dat technisch vermogen en inzicht steeds verder op de achtergrond raakt.
  Allemaal kortzichtig, daarom vlakt alles af tot een grijze massa.

 11. @mooi, ik weet niet of ze teveel met vechtlust en inzet bezig zijn (zou kunnen met een coach als Sjoerd Marijne). Ik weet wel dat er tegenwoordig veel minder technische spelers rondlopen de nederlandse top, vroeger had je gasten als van den Honert, Veen, Delissen, Eikelenboom, Delmee, van Pelt, Bovelander en natuurlijk de Nooijer, daar zat veel techniek (ook gewoon stoppen en slaan) creativiteit in. Nu zie ik gelukkig eindelijk weer wat creativiteit met Bakker, Verga en natuurlijk van der Horst, maar de rest is allemaal beetje van hetzelfde.

 12. Edwin Evers

  Van Pelt technisch?? Welke Van Pelt heb jij gezien dan? Was een prima speler maar nu ook weer niet overdrijven. Net als TT die geen bal kan slaan (maar 3 x zo goed als de rest vd wereld kan pushen dus dat slaan ook helemaal niet nodig heeft) was Van Pelt wel Ned XI niveau maar technisch absluut niet vergelijkbaar met vd Honert, Eikelboom en De Nooijer.
  De rest van je verhaal snap ik wel. Is alleen niet eerlijk om Marijne hier de schuld van te geven. Marijne legt de focus wel op vechtlust en inzet, maar dat vooral omdat de spelers technisch al voldoende bagage zouden moeten hebben via de eigen club. Dus iedereen nu lekker inschrijven voor een sportways hockeykamp en trucjes leren. Daar leer je dat namelijk vanaf 10 jaar al. Prachtig!

 13. Maar als Remco van Wijk speelt, wint die ploeg sowieso!
  Als die niet over de achterlijn loopt dan….

 14. Batavieren (al dan niet incl T en T) dus maar snel inzetten in London? Dan is brons in ieder geval binnen, zoalng ze althans een eigen coach meebrengen.

Reageer