Jongejan en SCHC in gesprek – Hoofdklasse Hockey Nederland

Jongejan en SCHC in gesprek

Daan Jongejan speelt volgend seizoen waarschijnlijk in het tenue van SCHC, dat bevestigt zijn club Voordaan. De talentvolle middenvelder kwam in het verleden uit voor Nederlands B, Nederlands A en Jong Oranje.

Voor de club uit Bilthoven zou Jongejan na Minck Hermans de tweede aanwinst zijn. Hermans zal na een jaar van afwezigheid zijn rentree maken voor Stichtsche.

Cedric Ton en Sebastiaan Westerhout zijn tot nu toe de enige spelers die de formatie van Adel Fuentes gaan verlaten. Ton vertrekt naar Klein Zwitserland, Westerhout kiest voor promovendus Schaerweijde. Eerder liet de club uit Bilthoven weten dat Robbert van de Peppel en Björn Kellerman hun contract hebben verlengd.

Comments (8)

 1. TheoJanssen

  Hoe zit het met die 4 duitsers die naar SCHC zouden komen?

 2. groenekan

  Vergeet SCHC toch te melden dat het ook twee jeugdtalenten van Voordaan heeft weggekaapt. Deze jonge jongens (dit jaar B1 voordaan) gaan 5x in de week met SCHC 1 meetrainen en mochten zowaar een contract tekenen.

 3. TheoJanssen

  @groenekan en dan lekker je minuten maken in het 2e, wat een goed vooruitzicht…

 4. Dat is toch de gebruikelijke taktiek bij alle grote clubs…. je belangrijkste man laten lobbyen bij jonge spelers bij andere clubs en die dan overhalen om te komen. Uiteraard geen garanties en die spelers mogen dan naar het tweede. Het wordt tijd dat de KNHB een extra transfermogeljkheid (bijv in de winterstop) introduceert. Dan worden dit soort praktijken afgestraft omdat de benadeelden dan weer naar een andeere club in het eerste kunnen overstappen.

  Bloemendaal was daar sterk in…. kom naar Bloemendaal, als je met Teun speelt wordt je kans op een nationale selectie veel groter.

 5. groenekan

  @Theo, en dan te denken dat Voordaan 2 gepromoveerd is naar de reserve HKH. Maar goed dat is het lot van minder grote clubs. Een opleidingsvergoeding zou trouwens niet misstaan.

 6. TheoJanssen

  Hoe je het ook went of keert, 2e teams zullen altijd een ondergeschoven kindje blijven. Oude vedetten zetten daar de toon. Als er een zondagmiddag een 6 jarige naar de dierentuin wil, zal papa niet op het veld staan.
  Nog maar te zwijgen over de corballen die liever zuipen op zaterdag en daardoor liever in het 2e ballen…

  Ga als Voordaan-talent lekker in het eerste ballen en niet als opstakel dienen voor SCHC 1 en spelen in het 2e…

 7. Jan’s verjaardag

  theo janssen begrijpt er geen zak van!@!!!

 8. Mannen welkom! En bij Stichtse II val je eerder op om in SCHC I te spelen dan in Voordaan II of I.
  Als je hogerop wil blijf je niet bij Voordaan dat begrijpt Theo Janssen toch ook wel?

Leave a Reply

uil:home-alt Home uil:newspaper Nieuws uil:schedule copy Programma ♀ uil:schedule copy Programma ♂