Joren Romijn: ‘Je wilt altijd belangrijk zijn voor je team’

Met zijn redding in de shoot-outserie in de finale tegen België had doelman Joren Romijn een belangrijk aandeel in de Europese titel van Jong Oranje.

“Ik denk dat het niet alleen mijn verdienste was, omdat we vijf uit vijf scoorden”, zegt Romijn in een interview met de EHF. “We hebben veel op shoot-outs getraind. Ik hoopte er drie of vier te stoppen, maar één was voldoende.”

In het doel

Na de poulefase werd besloten dat Romijn bij shoot-outs het Nederlandse doel zou verdedigen. “We hebben er voor de halve finales over gesproken en gezegd dat ik tijdens de shoot-outs in het doel zou staan. Je wilt altijd belangrijk zijn voor het team, maar het maakt niet uit hoe je wint. We zijn Europees kampioen.”

Jong Oranje kende een moeizame start van het toernooi met twee gelijke spelen tegen Spanje en Engeland. “Met twee punten uit twee wedstrijden weet je dat het moeilijk gaat worden”, zegt Romijn. Nederland stelde een plek bij de laatste vier veilig door met ruime cijfers te winnen van Portugal waarna Duitsland in die halve eindstrijd werd verslagen.

Niet altijd goed

“We speelden een prima wedstrijd tegen Duitsland. Vandaag (zondag, red.) was het niet altijd goed, maar we hebben gewonnen en dat is fantastisch”, besluit Romijn.

Comments (1)

  1. HeleneFischer

    Kale Koning!

Reageer