Keeper Bazeley wil eigen glazen niet ingooien

George Bazeley begrijpt de ophef niet zo die is ontstaan nu de doelman is opgenomen in de Australische hockeyselectie voor de Azlan Shah Cup in Maleisië en hij daardoor het laatste reguliere competitieduel met Tilburg mist. “Het gaat maar om één wedstrijd.” Maar wel een die nog cruciaal kán zijn voor zijn club.

Tilburg krijgt zondag 8 mei Amsterdam op bezoek. Als de hekkensluiter de week ervoor weet te winnen bij HDM (en alleen dan), dan is dát team de nummer laatst van de hoofdklasse en spant het er in de laatste speelronde dus nog om. De ploeg van Roger van Gent verdedigt dan een voorsprong van twee punten op HDM en als die intact blijft, is directe degradatie in elk geval afgewend. Een speler als Bazeley – een van de beteren in zijn selectie – kan hij in dat geval goed gebruiken en uit een gesprek met de Australische bondscoach Ric Charlesworth onlangs maakte hij ook op dat die het clubbelang zou respecteren.

Vandaar de verbazing bij Van Gent toen hij deze week de selectie voor de Azlan Shah Cup onder ogen kreeg en daartussen de naam van zijn doelman zag staan. “We hebben hier ook te maken met de ambitie van een speler.” Die van Bazeley ligt in Londen, bij de Spelen van 2012, daar draait hij niet omheen. “En ik zou mijn positie in de nationale selectie in gevaar brengen als ik voor dit toernooi zou bedanken.”

Van Gent rekent er al niet meer op dat zijn sluitpost er tegen Amsterdam bij is – ‘ik kan hem moeilijk met een touw vastbinden’ – maar laat intern wel uitzoeken of er misschien toch een of andere afspraak op schrift staat waar de speler aan te houden is. “Alle focus ligt nu op de wedstrijd tegen HDM. Daar wil ik nu liever mijn tijd en energie insteken dan wat daar achteraankomt.”

Haast identieke woorden komen uit de mond van de doelman, die baalt van dit geschil in aanloop naar zo’n belangrijke pot. “Ik wil ook helemaal niet dat dit de voorbereiding verstoort. Op dit moment ligt al mijn prioriteit bij 1 mei. And we’ll move on from that.”

Daags na het duel bij HDM vliegt de Australiër richting Maleisië, waar de Kookaburras van 5 tot 15 mei in actie komen. De play-outs staan voor het weekeinde van 21 en 22 mei op de rol, dus mócht Tilburg die halen dan wordt het een retourticket voor Bazeley.

Bron: Brabants Dagblad

Reageer