Keeper Veering sluit Oranje-avontuur niet uit

De media staat er vol van: Klaas Veering was zaterdag dé held van Amsterdam. Niet zo gek ook, want hij keepte een dijk van een wedstrijd en hield zijn ploeg met zijn reddingen in de race voor het kampioenschap. Sterker nog, hij bezorgde Amsterdam de 20e landstitel.

Na 70 minuten en twee verlengingen stond het zaterdag in Bloemendaal nog steeds 1-1 en moesten er strafballen aan te pas komen. Bij winst zou Amsterdam de titel pakken, bij verlies zou er een derde en beslissende wedstrijd gespeeld moeten worden. Maar zo ver kwam het niet, want de 29-jarige sluitpost pakte twee strafballen, en werd de held van Amsterdam.

“Hij is niet meer zenuwachtig,” vertelt Amsterdam-coach Taco van den Honert over zijn keeper in Spits. “Ik had dat ook wel aan het einde van mijn loopbaan. Dan maak je je niet meer zo druk als het een keertje wat minder gaat.”

Die woorden beaamt Veering. “Vroeger kon ik er dagen lang mee zitten als ik een fout had gemaakt. Nu heb ik het veel te druk met andere dingen om daar bij stil te staan.”

Dat Veering de laatste tijd staat te schitteren in zijn goal, zal ook bondscoach Paul van Ass niet zijn ontgaan. Ondanks dat de keeper in 2007 bedankte voor een rol als reservekeeper bij het Nederlands elftal, sluit hij een Oranje-avontuur niet uit. “Ik heb natuurlijk ook wel door dat het goed gaat en heb nog nul pijntjes. Dus als ik weer gevraagd word en er worden duidelijke afspraken gemaakt, dan ga ik er eens heel goed over nadenken”, aldus de Amsterdam-goalie.

Bron: Spits

Comments (10)

 1. goaliefan

  terecht ! Klaas jij bent op ditmoment de beste, ik hoop dat de bondscoach je belt ! uitstraling – ervaring – en gewoon een topper! klaas ik ben je concurrent maar je bent gewoon beter dan de andere keepers op ditmoment !

 2. Hou toch klaas is zeker een goede keeper, maar de beste op dit moment is toch echt Jaap Stockman.

 3. hockey14

  king
  heb jij enige wedstrijd dit jaar gezien van Klaas? klaas is verreweg de beste keeper van Nederland. Verrrrrreeeeeweg

 4. Stockmann is beter.

 5. Guus Vogels Sr.

  Jaap is niet beter dan Klaas.
  Jaap geeft teveel rebounds weg,kijk naar de eerste
  wedstrijd tegen A.Dam hij geeft twee rebounds weg
  waaruit twee doelpunten vallen.

 6. Jaap Stockman is verreweg de beste keeper van Ned, veering komt niet in de buurt, kan me nog corner van Harris van laren herinneren wat een blunder van Veering dat soort zaken overkomt stockman niet.

 7. Bob Boerma

  Net als alle vorige schrijvers hebben wij er niet echt verstand van. de enige vraag die je je kunt stellen is in hoeverre een bondscoach garanties mag en kan afgeven en daar zit hem voor Klaas de kneep.
  hij is meer dan verstandig genoeg om een goede afweging te maken. de rest is voor de borreltafel

 8. Dit zijn duidelijk de twee beste keepers van NL op dit moment. Verschil is minimaal en dan zullen ze de concurrentie moeten aangaan. Echter bedank Klaas hierhoor en wil die strijd niet aangaan. Dan is het duidelijk in mijn ogen, het verschil zit niet in kwaliteit maar in de absolue wil!

 9. Guus Vogels Sr.

  Beste Bob
  Ik hou niet van borrelpraat , ik zie en geef alleen de feiten weer.
  En geen verstand van, ik heb jaren naar de
  beste keeper van de wereld gekeken en veel
  gesproken.

 10. Ben het met Guus Vogels Sr. eens. Jaap is inderdaad niet beter dan Klaas. Beiden hebben bovendien geen noemenswaardige internationale ervaring. Daar heeft Guus Vogels Jr. wel voor gezorgd (door z’n fantastische en constante prestaties).

  Ervaring leert dat spelers die in de pers hun plaats in de selectie claimen, bedrogen uitkomen. Zie Bomans, Hoyng, Reckers en Ronald Brouwer. Klaas kan dus beter niet over z’n Nederlands elftal aspiraties praten, maar zorgen dat hij volgend seizoen weer net zo goed keept als in de playoffs.

Reageer