Keeper Wiersma van Kampong naar Schaerweijde

Jelle Wiersma stapt over van Kampong naar Schaerweijde. Hij gaat daar de concurrentie aan met de Poolse doelman Arek Matuszak. Afgelopen seizoen was Wiersma bij Kampong tweede keeper achter de naar Amsterdam vertrokken Derek van Essen. Kampong heeft voor komend seizoen David Harte van SCHC aangetrokken als vervanger van Derek van Essen.

Comments (18)

 1. Die voelt zich natuurlijk ook bedrogen. Weer een NEDERLANDSE keeper die aan de kant wordt gezet door een buitenlander!

 2. @Napster, bedrogen? die harte is een klasse of 20x beter, en vervolgens gaat hij dan naar Schaerweijde waar ook een buitenlandse keeper staat?

 3. Waarom een buitenlandse keeper? Loopt genoeg nederlands volk rond! Wel gelijk van gerard, harte is stuk beter. Maar die heeft zijn waarde ook nog niet terug betaald bij schc…

 4. @Tamer, denk dat Schc heel veel punten te danken heeft gehad aan Schc.

 5. bedoel aan Harte dus

 6. Wiersma is nooit serieus in beeld geweest als eertse keeper.
  De wijckersloot junior zal nu wel tweede keeper worden.

 7. Als Wijckersloot junior “Jantje” is, dan lijkt mij dat logisch omdat het een kind van de club is. Voor Schaerweijde jammer dat reserve keeper Tommy Broekman gestopt is. Vooral in de zaal heeft hij mij positief verbaasd en had hij en belangrijke rol in de promovatie naar de Hoofdklasse (zaal). Op het veld zat hij wel dicht tegen de eerste keeper aan, dus moet Wiersma het nu maar laten zien.

 8. Bizar Zeist

  @mooizeist (vader van??)
  In de zaal redelijk…! Vooral te danken aan sterkhouders Strater en Kneeteman dat hij weinig te doen had.
  Daarnaast in mijn beleving totaal niet in de buurt gekomen van de eerste keeper op het veld.

 9. @bizarzeist, Vader van Marjolijn en Dennis, hoezo. Ik moet zeggen dat ik hem (Tommy) alleen in het finale weekend gezien heb en was verrast en hij kreeg wel veel te doen. Overigens schrijf je Sträter en die heeft nauwelijks meegedaan en is geen zaalhockyer en het is Knetemann en die was briljant en koelbloedig. Weet de namen als je een mening hebt over een club of personen. Misschien zat hij er wel dichtbij omdat Arek een mindere 2e seizoenshelft had. Kortom, welkom Wiersma, laat zien dat je meer bent dan een opzij gezette 2e keeper van Kampong.

 10. @ mooi zeist
  ook Jelle is een kind van Kampong.
  en er lopen een boel keeperskinderen van Kampong rond:
  Jaap,Camille,Myrte etc alleen hebben zij dat gevoel nog.

 11. @ kampong
  Niet negatief bedoeld, maar Jelle is een stiefkind (van Shinty) en Jan is een bloed eigen kind.

 12. Jelle heeft 1 jaar bij shinty gespeeld.
  En komt uit Utrecht en uit de jeugd van Kampong.

 13. Bruce is back! Het feit dat er buitenlandse keepers worden gehaald zal wel liggen aan het niveau keepers in Nederland. P.s Arek mag na al die jaren ook gezien worden als een Nederlander. Terug naar de discussie. Als de 2e keeper van vorig jaar echt zo “goed” was dan was die niet zomaar gestopt met hockey neem ik aan. Ik kan helaas niet oordelen of die goed op het veld was want hij heeft geen 1 keer tussen de palen mogen plaats nemen. Gelukkig oefent die veel in de tuin met zijn vader en daarom weet die dat hij dicht tegen het niveau van Arek aan zit.

 14. @mooi Zeist.
  Ik vind dat je strater hiermee tekort doet. Zo was hij
  In de zaalcompetitie goed op dreef en had hij volgens de
  Spelers een uiterst belangrijke rol in De kleedkamer.
  De André ooijer van Ajax zeg maar.

 15. Oké, een bloed eigen, weggelopen, teruggekomen en afgestoten kind van Kampong. Kortom, Kampong kiest nu voor het meest talentvolle en gehoorzaamste kind.

 16. @ mooi Zeist,
  graag uitleg over je quote van gehoorzaamste kind?

 17. @Peter
  Niet een jaar “van huis” (Kampong) weggelopen

 18. Waar keepte die vorig jaar dan:
  HOUTEN

Reageer