Kemperman met Rot Weiss in Duitse halve finale

Foto © Euro Hockey League - Frank Uijlenbroek

Robbert Kemperman heeft met Rot Weiss Köln de halve finale van de Duitse play-offs bereikt. Echter, helemaal van een leien dakje ging het niet. Vorig weekend dachten de Keulenaren zich al geplaatst te hebben voor de halve finale na twee overwinningen op Berliner HC, maar door een fout van de scheidsrechter werd de tweede winstpartij ongeldig verklaard en moest het duel opnieuw gespeeld worden.

Dat duel werd afgelopen zaterdag ongelukkig verloren door acht minuten voor tijd een 3-1 voorsprong te verspelen. Berlijn won met 4-3 en sleepte er een beslissingsduel uit. Mede dankzij het eerste play-off-doelpunt van de Oranje-international won Köln zondag met 3-2 en plaatste zich daarmee bij de laatste vier.

Aankomend weekend worden de halve finales gespeeld. De ploeg van Kemperman staat daarin tegen Mülheim. De andere halve finale gaat tussen Club an der Alster en Uhlenhorster.

Bij de Duitse hockeyvrouwen is de play-off-finale al bekend. Daar strijden op zondag 5 juni Rot Weiss Köln en Uhlenhorster om de landstitel.

Bron: Van onze buitenlandcorrespondent

Reageer