Kessing en Docherty eerste afvallers Oranje


Laurence Docherty (Kampong), Eby Kessing (Bloemendaal), Sam van der Ven en Floris van der Linden (beiden HGC) zijn afgevallen bij het Nederlands efltal. De selectie telt nu nog 22 namen. Op een later tijdstip moeten er nog 4 spelers afvallen en worden er 2 reserves aangewezen.
Selectie: Seve van Ass (HGC), Sander Baart (OZ), Billy Bakker (Amsterdam), Marcel Balkestein (OZ), Pirmin Blaak (k, Rotterdam), Quirijn Caspers (Kampong), Floris Evers (Amsterdam), Jeroen Hertzberger (Rotterdam), Rogier Hofman (Bloemendaal), Robert van der Horst (Rotterdam), Tim Jenniskens (Bloemendaal), Wouter Jolie (Bloemendaal), Robbert Kemperman (Rot-Weis Köln), Teun de Nooijer (Bloemendaal), Jaap Stockmann (k, Bloemendaal), Taeke Taekema (Amsterdam), Valentin Verga (Amsterdam), Klaas Vermeulen (Amsterdam), Bob de Voogd (OZ), Mink van der Weerden (OZ), Roderick Weusthof (Rotterdam), Sander de Wijn (Kampong).

Comments (59)

 1. En wel weer van Ass jr. mee? Die heeft nog helemaal niks bewezen dit jaar ..

 2. tjonge jonge ja van Ass jr er nog wel bij..

 3. Braveheart

  Hahahaahahahahahaa!!
  Docherty speelde fantastisch vooral tijdens de PO’s.
  Die had ik zonder twijfel meegenomen.
  Spijt me maar nu kan ik Paul van Ass echt niet meer serieus nemen; Seve van Ass behoort nog wel tot de selectie van Neerlands 22 beste hockeyers.

 4. Geen hele spannende keuzes en deze afvallers waren te verwachten. Wel jammer dat de coach vrij voorspelbaar is in het maken van keuzes want hij valt steeds terug op dezelfde groep jongens die de afgelopen jaren weinig hebben gepresteerd. Anderzijds voegt vd linden natuurlijk helemaal niks toe, zijn de andere keepers duidelijk beter dan vd Ven en is Kessing de afgelopen jaren meer geblesseerd geweest dan dat die op het veld stond. Vind het jammer dat Docherty al is afgevallen, als centrale middenvelder vind ik hem beter dan een aantal anderen voor deze positie.

 5. Inderdaad, wanneer velt de bondscoach het oordeel over zijn eigen zoon. Presteert weining maar gaat waarschijnlijk wel naar de OS. Papa’s laaste kunstje hopen we voor het Nederlands hockey.

 6. Onkruid mag wel mee? Wat zou in godsnaam de reden zijn om deze jongen wel mee te nemen of om nu überhaupt nog in de selectie te laten?
  Zoals hierboven wordt aangegeven is Docherty inderdaad een sterke centrale middenvelder. Erg jammer want hij speelde een goed seizoen bij Kampong.

 7. Goede hockeyers maar op die positie kun je ook met Vermeulen en Kemperman spelen. Kemperman is getalenteerder dan deze twee en vermeulen speelde nagenoeg foutloos als spelverdeler in playoffs tegen Rdam en in EHL.
  Van Ass JR. valt sowieso nog af voor de spelen.

 8. Kessing/Docherty te ver achterop geraakt i.v.m. blessures laat van Ass weten in Hockey Weekly. Maar dan wel kleine van Ass, Sander Baart etc erin en deze mannen niet de kans geven om zich tot het laatst te bewijzen. Blessureleed kan iets langer duren. Zelfs met blessure vind ik Docherty beter dan van Ass.

 9. @bert , docherty en van Ass zijn helemaal niet met elkaar te vergelijken. Verder vind ik het van niet al te hoog niveau getuigen dat van Ass jr. Als een of andere paria word neergezet, een talentvolle speler die op dit moment tekort komt maar deze jongen kan toch moeilijk verantwoordelijk gehouden worden voor de keuzes van zijn vader

 10. Bertje, ik ben het met je eens dat Docherty beter is dan van Ass, maar vergeet niet ze op 2 verschillende posities en in verschillende linies spelen en dat deze spelers dus niet met elkaar te vergelijken zijn. Ben het helemaal niet met Lee eens dat je ook met vermeulen en kemperman op die positie kan spelen. Vermeulen speelde misschien nagenoeg foutloos, maarja wat wil je als je elke bal naar achter terugspeelt en heel soms een breedte-bal durft te spelen…wat mij betreft een overbodige speler in een olympische selectie. Kemperman is een aardige speler, maar veel te frivool voor een rol als centrale middenvelder, daarnaast heeft hij een matig overzicht.

 11. @Pieter, natuurlijk ben ik me er van bewust dat ze op verschillende posities spelen maar vind het wrang dat 2 zulke ervaren krachten de kans niet krijgen. Laat ze dan nog mee trainen en zeg wat je van ze verwacht.Als je die jonge knapen nog de kand geeft dan deze ook maar. Vind dat de pertinente keuze toch al vrij laat gemaakt wordt dus dan maar helemaal laat. Inderdaad het kleurloos, foutloos spelen van Vermeulen bal terug en bal naar veilige linker of rechterkant is ook niet om aan te zien.

 12. kamponger

  Van Ass in intervieuw: of de spelers het aan zagen komen???? Eby wel ,
  Laurence minder.MINDER??????? totaal niet!!!Nooit mee gesproken , nooit op, tekortkomingen gewezen dus totaal niet begeleid!!!!

 13. Floppieenteun

  Heb een beetje moeite met de uitleg van de bondscoach, zoals wel vaker. Je bent fit of je bent niet fit. Niet fit betekent niet deelnemen aan de OS. Als een speler wel fit is bestaat er de mogelijkheid dat hij nog niet voldoende wedstrijdritme heeft. Gaat voor Docherty en Kessing niet op. Ze spelen inmiddels alweer geruime tijd, en met succes. Ook komen er nog 7 interlands aan om wedstrijdritme op te doen. Betwijfel trouwens of ze dat wel nodig hebben met die klasse en ervaring. Vind wel dat een bondscoach zijn keuze mag maken, alleen zonder dat gedraai achteraf. Jammer voor Kessing, prima speler en een gemiste kans door hem niet mee te nemen. Ook vind ik niet, dat de sterkste spelers mee gaan naar de OS (Baart, Van Ass en De Voogd), nog een gemiste kans dus.

 14. Logische keuzes van de boswachter deze keer. Volgende 4 die mogen thuisblijven zijn :
  – seve van ass : gewogen en te licht bevonden, rijpen in Jong Oranje
  – Quirijn caspers : leuke aanvaller om te zien, top voor hoofdklasse, te licht (nog) voor internationaal
  – taeke taekema : kan al jaren niet meer mee op snelheid en inzicht, maar petje af voor prestaties in het verleden
  – klaas vermeulen : sterke speler met veel inzicht maar vertraagd het spel enorm iedere keer en aangezien snelheid de sleutel werd volgens de coach…

 15. hockeyfan

  @Floppieenteun, JUIST!!!!Als je hoog op geeft als bondscoach maar zegt dat 7 wedstrijden teveel was voor Docherty had je ze beiden in de selectie moeten laten tot 2 juli!!!!Dan had je ze een eerlijke kans gegeven, maar ja het is van ASS.

 16. @floppieenteun : redeneren als een clubsupporter kan ik ook. Baart en de Voogd draaien rondjes rond Kessing en Docherty. Fysiek, technisch en tactisch zijn deze OZ’ers mijlen verder dan de (ex)bloemendalers in kwestie.

 17. @floppieteun, je doet of Messi thuisblijft we hebben het over Lessing een harde werker/waterdrager nIks mee maar laten we nou niet in de vlekken schieten omdat kessing thuisblijft. Beide waren lang geblesseerd en kessing heeft volgens mij niet eens het hele seizoen gespeelt, daarbij is er ook nogal een verschil tussen competitie en internationaal hockey, een zeer logische beslissing dus.

 18. Kessing bedoel ik natuurlijk

 19. Waar gaat het over volkomen logische beslissing. Gaan we bij iedere afvaller deze discussies krijgen?

 20. x vind Caspers beter dan Hertzberger, want die draagt nu echt niets bij aan het elftal.

 21. Jammer dat Laurence eruit is , vond het hem erg goed in playoffs. Hoop dat mannen het goed gaan doen in London.

 22. Wat te denken van mijnheer Weusthof, past die bij de snelheid van internationale hockey. Zijn haarbandje en de salto-stick zijn de specialiteiten van deze uitgebluste “Top”speler. Wat was hij slecht bij de EHl. Ondanks zijn 2 doelpunten, brengt hij ver NIETS. En dan dat interview, huilen!

 23. teamgeest

  We worden doodgetwittert door de heren en dames van het Nederlands. Een foto van het neefje van Hofman, Jolie gaat met z’n vriendin eten, Verga zit op een terrasje, Welten heeft haar tas gepakt voor de vakantie maar niemand steekt zijn afgevallen team genoten openlijk een riem onder het hart?????? Allemaal bang voor de coach??? Of gewoon eerst Ikke en ikke en jammer voor jou dan. Twitter daar dan eens over en houd die onbenullige wetenswaardigheden over je vriendin en familie leker voor jezelf!!

 24. Of weten hun teamgenoten het al langer en hebben ze het dat persoonlijk gedaan? Dat zou ik tenminste doen…

 25. Bij deze selectie gaat het om het vinden van een zodanig dynamisch team dat in staat is om resultaten te boeken op de komende OS in Londen. Over individuen kan ik niet oordelen vanaf deze plaats.
  De reden dat er zoveel discussie ontstaat, ligt in het feit dat de team(bege)leiding zwak uitdraagt wat belangrijk is. Hockey op de OS gaat om winnen en presteren.
  Nog geen half jaar geleden sprak de coach over snelheid in het spel. Over dit belangrijk criterium horen we nu niet veel meer. Daarnaast spelen rolbesef, taakuitvoering en teamaspecten als diepte in het spel en snelle omschakeling van offensief naar defensief een rol, horen we ook weinig over. Aspecten als mentale en fysieke fitheid lijken te complex om breed uit te meten. En wat denken van passen in het sfeerplaatje (en wie of wat bepaalt die sfeer dan?).
  Blijft over om met dooddoeners de besluiten toe te lichten of zelfs helemaal niets te zeggen. Bij de professionele aanpak kunnen hier nog belangrijke stappen gezet worden in de nu nog korte aanloop naar de OS. Er moeten immers nog vier spelers afvallen.
  En als we dat allemaal bekijken zijn we dan klaar om gevaarlijke tegenstanders als Australie en Duitsland en mogelijke outsiders onze wil en winst op te leggen? Die uitdaging is immens.

 26. teamgeest

  @Anouk natuurlijk zullen ze dat wel persoonlijk hebben gedaan, maar ik zie het liever openlijk zodat wij ook kunnen zien dat ze een team zijn.En laat die spelers en speelsters maar eens opkomen voor elkaar. Zie het in ieder geval liever dan die domme tweets over onbenulligheden.

 27. Natuurlijk niet openlijk steunen, durven ze niet. Dat is ook het probleem van het Ned.11tal. geen uitgesproken meningen, allemaal meelopers en je mond dicht houden. We weten het toch nog wel van T&T. Dodelijke stilte van je teamgenoten en daar moeten we dan een prijs mee winnen op de OS?????

 28. X je slaat de spijker op zijn kop

 29. hockeyfan

  Keurig intervieuw van Kessing op hockey.nl. Geeft de onmacht van de bondscoach wel even aan. Je praat niet met spelers, zet ze op een andere plaats zonder uitleg en gaat met je armen over elkaar zitten wachten tot het uur nul. Dacht dat een coach ALLE SPELERS DIENDE TE MOTIVEREN EN TE BEGELEIDEN!!!!Was deze man inderdaad zonder diploma,s niet aangesteld vanwege zijn people managment?????? Houthakker moet tie worden.

 30. @hockeyfan, wat een onzin allemaal een bondscoach moet uiteindelijk 16 man selecteren en daar hoort kessing niet bij volkomen logisch.

 31. @teamgeest, welkom in de wereld die topsport heet.dit is in het verleden ook niet gebeurt iedereen vecht voor zijn eigen plek.

 32. Joep, onzin is het vulsel van deze site!!! eigen meningen ook. Logisch, gevoelsmatig maar een coach hoort zijn mannen te begeleiden daar wordt hij voor betaald.Kessing voelde het al aankomen maar voor Docherty was het goed schrikken. Dan heb je als coach in de afgelopen tijd niet gecommuniceerd.toch ook volkomen logisch????

 33. Misschien moeten we de volkskrant bellen daar schijnt van Ass prima mee te communiceren…

 34. Misschien moe Doherty dan een spiegel kopen? Leuke clubspler maar zeker geen international

 35. Eby Kessing schrok maandag toen zijn telefoon overging. De naam van bondscoach Paul van Ass was te zien in zijn scherm. De middenvelder van Bloemendaal wist meteen dat dit slecht nieuws betekende.
  ‘Alleen de afvallers zouden worden gebeld’, verklaart Kessing zijn schrik.

 36. Hoezo Boe, mag je daar als topsporter ook al niet meer van schrikken. Doe even normaal op dit forum. Topsport is een levenswijze en vraagt veel van een topsporter. Het geeft je veel en je moet er veel voor laten. Teleustelling en idiote blidschap liggen vaak naast elkaar.Boe, je bent zeker nooit gebeld door een bondscoach???? NEEEEEEEE, want dan schrik je en je hebt heel wat tijd nodig om teleurstellingen te verwerken , blijdschap is na een dag weer op zijn plaats.

 37. Kessing geeft tenminste als topsporter een intervieuw aan hockey.nl, hij had ook zijn telefoon uit kunnen zetten. Iemand al iets gehoord van Docherty???
  Maartje , blij om van een topsporter te horen dat je mag schrikken.

 38. @BOMMEL Ik hou ook niet van scorende spitsen die zichzelf keer op keer waarmaken. Thuislaten dat soort gasten

 39. Hahaha Maartje wat een frustratie, ik quote de hockey.nl alleen verder niks dus doe zelf even lekker normaal man! (Rutte/Wilders)
  Kessing geeft als topsporter inderdaad zeer netjes een interview. En had het hem graag gegund. Maar de blessure eist zijn tol, Docherty had ik er nog wel bij gehouden.
  Je geeft het zelf al aan betreft je speerpunten over topsport. Daar hoort ook een top begeleiding bij en daar hoort een persoonlijk gesprek bij. Niet afwachten in spanning bij je telefoon of je mee mag of niet, het is geen schoolexamen. Dus snap je mijn standpunt nu? Geen totaal niet om of over Kessing dat hij schrikt.
  Dagelijks contact met de Ping Pong bondscoach nadat de Korfbal Bond me door de mand liet vallen. X

 40. Sorry Boe, ik snap nu je uitleg en de doe even normaal man (subliem) zal ik me als vrouw niet aan trekken.

 41. Van onze bondscoach is bekend dat hij slechtnieuwsgesprekken vaak afdoet aan de telefoon. Iedere professional weet dat de telefoon voor dit soort mededelingen een ongeschikt medium is. Daarmee neemt hij de essentie van een gesprek, namelijk van man tot man, niet serieus. Kwestie van organiseren en doelgericht communiceren, maar dat zijn niet zijn sterkste kanten!

 42. Weinig verassende keuze van de bondscoach. Jammer vind ik het wel, want als ik het 2 spelers gunde dan waren het deze 2.
  Knap om jezelf weer terug te knokken na een zware blessure.
  Wat ik ook jammer vind is dat oranje ook afscheid neemt van 2 werkers. Dat verhaal van de polopaardjes heb ik nog steeds niet helemaal begrepen. Leuk bedacht hoor, snelheid als antwoord op krachthockey, maar daar gaan ze het niet mee redden. Erg naïef om zo het olympische arena in te stappen.
  Enfin. Het is weer een hoofdstukje in het boek Paul van Ass, de meest merkwaardige bondscoach ooit. Geef toe mensen, we klagen, maar we smullen er ook van !!

 43. Hallo met wie?

  Benieuwd of Caldas de vandaag afgevallen dames wel persoonlijk heeft gesproken of ook goedkoop via een zakentelefoon van de knhb… Je kan inderdaad niet via de telefoon iemand afpoeieren. Ook nog twee jongens die keihard geploeterd hebben na een zware blessure…! Beetje menselijk contact mag wel van deze ‘people’ manager.

 44. @john, @hallo met wie?, inderdaad empathisch vermogen van onze hockeybondscoach nul komma nul. Als onverhoopt een boek over zijn daden geschreven wordt, kunnen we altijd nog met de ongelezen bladzijden onze ass afvegen. Ik klaag niet en ik smul er niet van, wetende hoeveel emotie en energie onze hockeymannen voelen van deze ‘people’ manager. Time for a change.

 45. @hallo met wie, en dan had hij ze gebeld was het dan wel oke voor je?

 46. Ass is an idiot, so much work put in by these players, he shows no respect. If these players unfit how come they can play top hockey all the time and the extra games in the playoffs. No bottle this man he just does not have the guts to drop who he should drop. Easy excuse to use the injuries instead of dropping the players that are just not good enough.

 47. @Kim, ach we weten dan dat ze bij de Bond door hebben dat ze met mensen werken. Of heb jij ook liever een telefoontje van je werk dat je morgen niet meer hoeft te komen. Zonder opgaaf van reden persoonlijk???

 48. @hockey, je kan je werk en topsport niet me elkaar vergelijken dus is een zinloze vergelijking. Dacht je dat van Marwijk iedere keer in Milaan staat als hij Emanuelson niet selecteerd? het is part of the job om beslissingen te nemen die de een wel zal begrijpen en de ander niet, feit is dar er straks 16 mannen naar Londen gaan en dus zullen er mensen moeten afvallen en nu zij het Kessing en Docherty wat volkomen logisch is, omdat van Ass een mispeer heeft gemaakt met Teun en Taeke is nu alles wat hij doet verkeerd of het kan anders, het zal wel.

 49. @cops, no guts and consequently no glory in London.
  @henk, naar mijn mening zijn er zeer zeker grote overeenkomsten tussen succesvol werk en succesvolle topsport. Slechts een enkele mispeer, zijn gehele tuintje staat vol met mispeerbomen zonder vruchten.

 50. @logisch,nee dat is natuurlijk echt onzin, de man heeft een mispeer gemaakt met T en T en sindsdien is alles wat hij doet onder een vergrootglas gaan liggen, er moeten nou eenmaal mensen afvallen dat is part of the sport, en met alle respect voor Kessing en Docherty maar het is volkomen logisch.

 51. @henk, zoals boven beschreven “Bij deze selectie gaat het om het vinden van een zodanig dynamisch team dat in staat is om resultaten te boeken op de komende OS in Londen”.
  Voor een positieve mindset is focus op de juiste samenstelling en tactiek voor de OS prioriteit. Natuurlijk horen daar intensieve gesprekken bij met diegenen die niet tot de laatste 16 (18 i.v.m. mogelijke blessures tot aan het binnengaan van het Olympisch dorp) gaan behoren. Dit alleen al om aan de buitenwacht aan te tonen dat je als bondscoach verstand van zaken koppelt aan invoelingsvermogen. Als het niet uitgesproken gevoel van de spelers hier gefrusteerd raakt is dat contra-productief bij de wedstrijden die in Londen gaan komen.

 52. @logisch, wat een onzin topsport is hard en daar horen zeker geen intensieve gesprekken bij met afvallers, waar dacht je zelf aan dat de bondscoach als een pyschogoloog 5 gesprekken met de afvallers voert? laat de bondscoach zich lekker richten op de 16 die meegaan naar Londen word lastig genoeg om daar een resultaat te gaan halen.

 53. @ Henk, inderdaad topsport en topmanagement is hard, dat ben ik volledig met jou eens. Ik schat de waarde van een goed exit gesprek blijkbaar anders in dan jij dat doet. Hoeft niet zoveel tijd te kosten. Als je dit uur per afvaller niet over hebt, klopt er iets niet met de wijze waarop gedelegeerd en de beschikbare tijd ingedeeld wordt. Mijn idee is dat de laatste 16 zeer goed opletten hoe een potentiële afvaller wordt behandeld, je kan immers om onduidelijke redenen bij deze coach zomaar de volgende afvaller zijn.

 54. weet je nog????

  Henk vind het onzin, logisch kan zich er in vinden. In Monchen Gladbach was het Ned.Elftal opgezadeld met een psycholoog om de mannen te begeleiden,wat voor grote hilariteit en frustatie onder de spelers zorgde, nu bewandelen we de weg van een people manager zonder papieren die een miskleun maakt?? Mispeer??? Ik vind het een belediging voor van Marwijk dat hij met onze houthakker wordt vergeleken.Hoe je het ook wend of keert een team functioneert het beste als er vertrouwen, respect , humor , openheid, kundigheid en rust tussen spelers en begeleiding is.Vanaf de aanstelling van Paul van Ass heb ik dat niet kunnen zien bij dit Ned. Elftal.

 55. Ik verbaas me toch altijd weer over hoeveel mensen het op deze site toch altijd beter denken te weten! En erger nog, veel verstand van hockey denken te hebben… Duidelijk is wel dat veel van jullie nooit op het hoogste niveau hebben gehockeyed, en degene die dat juist wel hebben gedaan kun je er zo tussenuit pikken aan de hand van argumentatie en visie.
  Prima dat je je mening geeft hoor, maar dat gezeur ook over wat de bondscoach met welke woorden heeft gezegd…lekker zolang zoeken totdat er iets negatiefs over hem te zeggen valt. Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat hij een uitstekende coach is. Lijkt me voldoende.

 56. Pisang is dat net zo iets als Plopper?

 57. eindelijk weer eens een normale reactie van Pisang en wat is het gevolg een reactie die werkelijk te kinderachtig voor woorden is.

 58. @weetjenog, met jouw laatste twee zinnen uit bovenstaand commentaar ben ik het helemaal eens.
  @pisang, kan je aangeven wat je van de huidige bondscoach hebt geleerd als ervaringsdeskundige? Mogelijk leidt dat tot een mildere opstelling. Qua beeldvorming kan er nog het nodige gesleuteld worden.

Reageer