Koploper HC Rotterdam onderuit op Kopje


De Mussen wonnen zondagmiddag de op papier lastige thuiswedstrijd tegen koploper Rotterdam met 6-1.
Nadat Nick Meijer de score voor Bloemendaal opende in de derde speelminuut bracht Sjoerd Gerretsen de ploegen halverwege de eerste helft weer in evenwicht. Tot de rust kwam daar geen verandering in. Rotterdam-coach Reinoud Wolff: “We hadden Bloemendaal op de knieën bij rust, en we deden het heel goed als je bedenkt dat Bloemendaal ook nog eens met het mes op de keel speelde. Zij moesten een resultaat halen in deze wedstrijd om aansluiting te houden bij de play-off plekken. Binnen een kwartier na rust viel het voor hen de goede kant op”. Bloemendaal scoorde via Ronald Brouwer (2 keer) en Roel Bovendeert in 20 minuten drie keer. Wolff: “We gingen forceren in onze passing en individuele acties, en liepen daardoor tegen nog meer doelpunten aan. Maar ook met dit elftal, kunnen we nog ver komen want het is nog steeds een uitstekend elftal (De Nieuw-Zeelandse spelers vlogen dinsdag naar huis voor een trainingskamp met het nationale team, red.). Ondanks dat we verloren, staan we nog steeds bovenaan”.
Scoreverloop:
“3 Nick Meijer 1-0
“17 Sjoerd Gerretsen 1-1
“38 Ronald Brouwer 2-1
“41 Roel Bovendeert 3-1
“55 Ronald Brouwer 4-1
“59 Ronald Brouwer 5-1
“65 Olmer Meijer 6-1

Comments (8)

 1. Floppieenteun

  Tien,tien,tien!

 2. @floppieteun, vermoeiend vermoeiend vermoeiend.

 3. dat worden spannende playoffs!!

 4. eerste helft gelijk op. een leuk en spannend duel. tweede helft een ouderwets Bloemendaal.

 5. Drie belangrijke spelers weg, gevolg….

 6. @ck, gevolg een 6-1 nederlaag tegen Bloemendaal, niks meer niks minder, ze staan nog steeds bovenaan.

 7. Idd, Rotterdam moet nog toch een ander spelletje spelen, iets minder kwaliteit op het veld waardoor het lastiger is tegenstander de wil op te leggen. 1-1 bij rust was niet slecht, als je dan achter komt en gaat forceren kun je bij Bloemendaal zou maar hard onderuit gaan met de snelheid die zij voorin hebben. Maar dat hoeft niet te zeggen dat dat de volgende keer weer gebeurt. Bovendeert groot talent trouwens, zou van Ass hem al op het vizier hebben?
  Rotterdam heeft nu 3 wedstrijden tegen ploegen onderin waarin het met dit team op papier 9 punten moet kunnen pakken, 1e worden en ritme moet kunnen opdoen voor de Playoffs. (al wordt DB een hele dobber in hun huidie winning streak!)Echter als ze het verprutsen kunnen ze ook nog steeds buiten de playoffs vallen, maar dan hebben ze er ook blijkbaar niks te zoeken.

 8. Goeie wedstrijd van Bloemendaal, had wat meer antwoord mogen geven op het fysieke spel van Rotterdam. Rotterdam vooral in de tweede helft erg fysiek bij gebrek aan daadkracht.

Reageer