Kruis:"Vanuit mijn achtertuin naar de club"


De Bredase hockeyers staan er goed voor in de promotiepoule van de overgangsklasse. Waarom gaat Kruis HDM verlaten na dit seizoen en wat als Push niet promoveert naar de hoofdklasse?
Kruis:”Ik werd in de anderhalf jaar die ik bij HDM bezig ben steeds geconfronteerd met files.Mijn reistijd liep op naar twaalf uur per week. Daar wordt je stapelgek van. Bij HDM heb ik verder prima naar mijn zin.Voor mezelf had ik al het besluit genomen om bij HDM te vertrekken aan het eind van het seizoen en Push kwam net voor ons trainingskamp in Barcelona met de vraag of ik volgend seizoen heren 1 wil gaan trainen en coachen.De club grenst notabene bijna aan mijn achtertuin.Dat kwam allemaal wel erg goed uit.”
Voor welke periode zijn jullie een contract aangegaan?
Kruis:”Mijn voorwaarde was dat ik mijn huidige werk bij Push mag blijven doen. Ik coach de coaches binnen de club en dat is een geweldige uitdaging en dat mag ik blijven doen.De overeenkomst is aangegaan voor een jaar. In mijn beleving is het zo dat als de groep het gevoel heeft dat het niet klikt dat we dan niet nog jaren aan elkaar vast zitten. De trainer/coach is een stuk gereedschap voor een speler en mag hem niet in de weg gaan zitten. Overigens heb ik twee keer een uitzondering gemaakt. Bij Den Bosch liep mijn contract af in een Olympisch jaar en was de wens van de groep om geen trainerswissel te hebben. Dat zo alleen maar voor meer ballast zorgen. De tweede keer was toen ik bondscoach was bij de dames. Die functie ga je altijd aan voor twee jaar omdat je in een cyclus terecht raakt voor een groot toernooi.”
Wat als Push heren 1 niet promoveert naar de hoofdklasse?
Kruis:”Ik voel me niet tegoed voor de overgangsklasse. Het is een team met veel energie en beleving en dat wil graag coachen. De uitdaging is als coach om spelers  beter te maken en dat moet je uitgangspunt zijn onafhankelijk van de klasse waarin ze spelen.”

Comments (2)

  1. Van Oostduin

    Geef hem eens ongelijk.

  2. John Coxon

    The declared reason for his departure and his attitude in respect of delivering possible promotion for Push simply does not reflect the inspirational or ambitious attitudes we could reasonably expect from a great coach and leaves questions unanswered.

Reageer