Lammers een beetje boos in de rust


België leek dinsdag in Melbourne in de eerste helft van het hockeyduel met Nederland tijdens de Champions Trophy bezig aan aan kansloze missie. De nieuwe ploeg van bondscoach Marc Lammers vocht na de pauze (0-3) echter knap terug: 4-5. In het Brabants Dagblad kwam hij aan het woord.
“Ik ben tijdens de rust wel een beetje boos geworden”, liet de voormalige succestrainer van de Nederlandse vrouwenploeg na afloop weten. Volgens Lammers toonde het nog puntloze België in de eerste helft te veel ontzag voor Nederland. “Bovendien zetten we veel te weinig druk op de verdediging van Oranje. Wij speelden heel slecht en Nederland juist heel goed. Dan zie je meteen dat het verschil tussen beide ploegen nog heel groot is.”Na de ‘peptalk’ van Lammers was België na de pauze misschien zelfs wel de bovenliggende partij. “Maar we hadden ook geluk dat Nederland gas terugnam”, gaf Lammers eerlijk toe. “Tactisch speelden we beter en we toonden ook meer durf en lef. Uiteindelijk was het allemaal net niet genoeg om nog gelijk te spelen.”
België, verrassend vijfde bij Londen 2012, debuteert onder Lammers op de Champions Trophy. “We spelen hier met zeven nieuwe jongens. We beschikken ook over de jongste ploeg met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar. Dit toernooi is mede daarom voor ons één grote leerschool. Het niveau van de Belgische competitie is nog niet zo hoog. Daardoor is de stap naar het internationale tophockey vrij groot voor de meeste spelers. Ze moeten ook nog wennen aan de nieuwe spelsytemen die ik hen voorschotel. Maar al met al ben ik niet ontevreden tot dusver.”

Bron: Brabants Dagblad

Comments (1)

  1. Als je weet waar het Belgische hockey vandaan komt dan moet je toch toegeven dat er de laatste 5 – 6 jaar flink aan de weg is getimmerd. En met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar + 3 topspelers op dit moment in de ziekenboeg ziet de toekomst er wel hoopgevend uit, toch ? Go for it Red Lions ! Donderdag winnen we van India !

Reageer