Lammers heeft grootse plannen met de Belgen


In 2008 veroverde Marc Lammers met de Nederlandse hockeyvrouwen een gouden olympische plak bij de spelen van Peking. Dat huzarenstukje wil hij herhalen met de Belgische hockeymannen waar hij sinds drie weken coach van is.
De oefenmeester staat sinds drie weken aan het hoofd van de Belgische hockeymannen. Samen met assistent Jeroen Delmée, ook afkomstig uit Brabant, traint Lammers de hockeyers van onze zuiderburen met een duidelijk doel voor ogen. “Op korte termijn proberen meer zelfvertrouwen in de ploeg te krijgen en ze naar een hoger niveau te tillen. Op lange termijn wil ik met deze groep een Olympische plak halen in Rio de Janeiro,” zegt Lammers tegen Omroep Brabant.
Al zijn kennis en ervaring neemt hij mee naar België. Er zijn zelfs personen die dat zien als een vorm van ‘landverraad’. Lammers tegen Omroep Brabant: “iedereen mag het noemen zoals hij zelf wil. Ik heb ambitie en wil dat graag laten zien. In Nederland kon dat niet en in België wel.”
“Ik heb het hier prima naar mijn zin en geniet er volop van. Nu op naar de resultaten”, aldus Lammers die vrijdag met ‘zijn’ Belgisch nationale team vertrekt naar Australië waar België voor de eerste keer meedoet aan de Champions Trophy. “Ik hoop dat we daar bij de eerste zes kunnen eindigen zodat we er zeker van zijn dat we de volgende keer opnieuw mee kunnen doen. Dat zou geweldig zijn.”
Bron: Omroep Brabant
Foto:

Comments (30)

 1. Yvon Hoogeweegen

  Olympische plak voor België in Rio…. ?
  Het gaat hem nog lukken ook!!!

 2. Zeker weten!

 3. Sascha Tamarinof

  Zeker weten!

 4. Dream on allemaal.

 5. Hou nou toch op zeg! Het is een leuke coach en een goede coach maar men doet hier wel een beetje alsof hij een of andere god is! Overdrijf allemaal eens niet zo zeg! Laat hem eerste maar zorgen dat hij naar de spelen mag!

 6. in belgie loopt meer talent dus toekomst… ik denk een slimme keuze van Marc. en zeuren? nederland wilde hem niet bij de mannen…. geloof mij, hier heeft hij nog iets te winnen en dat gaat gebeuren ook.

 7. @bak, heb jij een glazen bol? dat je meer talent ziet.
  En wat gaan ze precies allemaal winnen?
  Lammers heeft 8 jaar de Ned dames gedaan en de laatste 2 jaar heeft hij grote prijzen gewonnen een wk en de OS dus laten we nou niet de man heilig verklaren is allemaal wat overdreven.

 8. meer talent ja, ik zit zelf in belgie! en u21 wint 2x ek en u18 ook?
  en van wie won belgie in die 4 finales?
  wie heeft er nog meer een WK en OS gewonnen dan in 2 jaar tijd? volgens mij ben je dan een koning

 9. @Bak, in 8 jaar tijd dus, want de 6 jaar hiervoor heeft hij weleens een ek of Ct gewonnen maar de damestop is nou laten we het voorzichtig niet heel breed we kunnen ze op 2 vingers tellen de teams.
  heel mooi die jeugdhockey resultaten alleen zegt het helemaal niets over hoe het straks bij de senioren zal zijn.

 10. in belgie dus wel… in belgie spelen alle gasten van U21 dus al in de hoofdklasse.
  in nl is dat denk ik maar 50% en daarvan valt op den duur 25% weer af of gaat naar de overgangsklasse.
  belgie word onderschat ik zie het al, maar de competitie van Belgie is dit jaar van een ongekend hoog nivo.

 11. @bak, in 8 jaar tijd wint hij 2 grote prijzen in het Dameshockey, de top bij dameshockey bestaat uit 2 teams, nou nou wat een koning die Lammers

 12. @Bak, jij overschat Belgie.

 13. we zullen zien….

 14. ook het sprookje van den bosch van afgelopen jaar al vergeten ?

 15. @bak, was heel mooi maar slechter kon het ook niet gaan, wat jij?

 16. bak, heeft gelijk.
  Heel veel talent in België, dat talent speelt allemaal hoofdklasse.
  Marc Lammers moet wel aan de “bak” maar met zijn ass. erbij gaat dat lukken.
  Komend jaar de EK in België, jaar erop WK in Nederland. Ik ben benieuwd, maar ik vrees het ergste. De eerste testcase is komende weken in Australië.
  Nederland gaat de rekening krijgen voor het foutieve beleid, terwijl het prima hockeyers heeft. Het beleid o.a. t.a.v. de vele buitenlanders gaat ons opbreken.

 17. @Bommel, wat een onzin allemaal.
  Als Belgie dan straks laatste word op de CT, verander je weer van mening of zie je dan nog steeds rijen medailles binnenkomen bij de Belgen.

 18. keeper???
  Ze worden niet laatste!
  Ik verander niet van mening!
  Loop deze site af en en concludeer zelf of ik mijn mening zal veranderen.
  Mochten ze niet gaan scoren deze komende jaren dan ben jij de eerste die zal horen hoe verkeerd dat ik alles gezien heb.

 19. @Bommel?
  Heb jij een glazen bol dat je dat weet?

 20. Beste nederlandse hockeyvrienden, België is een land in opkomst op hockeygebied ! Zes jaar geleden stonden we nergens nu concurreren we met de besten. Zouden jullie nederlanders niet blij moeten zijn met een extra concurrent, is dit niet enkel bevorderlijk voor deze mooie sport….

 21. Belgie heeft niet zo’n sterkte competitie als Nederland, laten we dat even voorop stellen. Neemt niet weg dat het zonde is dat de jong oranje spelers van nu niet in de basis van een hoofdklasseclub spelen (was vroeger ongeveer een vereiste)

 22. Beste Belg, je hebt helemaal gelijk. Vergis je niet wij zijn ook erg blij met de concurrentie en met het voorbeeld van de talentvolle jongeren in H1.
  Maar er lopen nog steeds mensen te dromen, zij willen niet inzien dat stilstand eigenlijk achteruitgang betekent.
  Hopelijk komen ook Frankrijk en Ierland nog een keer opzetten zodat onze mooie sport zich verder ontwikkelt.
  Ik ben erg blij met de Belgen alleen onze keeper is nog even de weg kwijt. Jan P. wat die competitie betreft valt het ook erg mee.

 23. @bommel, ja hopelijk komen Frankrijk en Ierland nog opzetten dat zijn landen die tegen de wereldtop 2x over de middellijn komen en met 10-0 verliezen van de toplanden, maar mooi dat jij hoop houd.
  Je vind het verschil in competitie ook wel meevallen haha je slaat volkomen door.

 24. @bommel, zit jij aan de pillen dat je al deze onzin uitkraamt

 25. @Bommel, ja en hopelijk komen ook Trinidad and Tobago,Brazilie en Amerika opzetten.
  Vertel eens even wat is die stilstand bij ons?

 26. @bommel, bedankt voor de support 🙂
  @Els en andere critici….niet erg constructief of intelligent wat jullie op deze site verkondigen, ieder zijn mening maar grof zijn is toch echt niet nodig !

 27. Lezen is ook een kunst!
  Als @Els e.a. nu gewoon eens kijken, hopelijk zien ze dan wat er gebeurd.
  Hopelijk komen heel veel landen opzetten zodat HOCKEY zijn Olympische status blijft behouden, zo niet dan is dat heel slecht voor het hockey.
  Ik ben heel blij met België.
  Tijn, ga jij eens informeren bij de clubs hoeveel jongelui afhaken omdat de clubs kiezen voor buitenlandse hockeyers. Ze kiezen voor de korte termijn.
  Jammer, ik wens jullie allemaal het beste!

 28. hou het leuk!!

  @Els, als jij je pillen zoekt, misschien liggen ze op je nachtkastje. Echt vrouwelijk, hatelijk en kant nog wal rakend. Reageer inhoudend, scherp maar niet zo idioot.

 29. @Bommel, met al die talenten die jij ziet afhaken valt het allemaal wel mee, en misschien wist je het niet maar dan bij deze in Belgie spelen ook buitenlanders ( echt waar )

 30. @hou het leuk, dank zocht ze al.

Reageer