Landmacht vormt Jong Oranje

Met de droom om over 4 jaar zelf op de Olympische Spelen te staan, gingen de hockeyers van Jong Oranje vandaag in Schaarsbergen tot het uiterste. Tijdens een mentale training bij de rode baretten stonden leiderschap en teamvorming centraal.
Jong Oranje was door bondscoach Sjoerd Marijne naar een tweedaagse teambuilding gestuurd op de Oranjekazerne. Marijne deed hetzelfde in 2009 met zijn damesselectie en dat legde de speelsters geen windeieren. De dames werden, mede dankzij een bootcamp bij de Koninklijke Landmacht, in dat jaar wereldkampioen en de kern van dat team neemt nu deel aan de Olympische Spelen in Londen. “De landmacht is concreet, duidelijk en vormt een instituut op het gebied van teambuilden. Ik teer nog steeds op de instrumenten die ik in 2009 kreeg aangereikt. Voor de atleten in dit team geldt dat ze moeten leren om elkaar aan te spreken, maar ook dat ze hun grenzen verleggen. Die ‘onverzettelijkheid’ die ik nu bij de hockeydames zie, wil ik bij deze talenten ook zien.”
Sportinstructeur sergeant-majoor Niek van Gils: “Hockeyen kunnen deze kerels al. Maar wat wij ze willen bijbrengen is dat ze, om het einddoel te bereiken, altijd de teamprestatie voorop zetten. De mannen zijn topfit, dus het gaat vooral om de mentale vorming.”
Of de mannen wat aan hun teambuilding hebben gehad, zal eind augustus blijken. Dan komt Jong Oranje in actie op het Europees Kampioenschap hockey onder de 21 in Den Bosch.
Bron: Landmacht

Reageer