Lankhout: “Ik vind het wel een beetje spannend”

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

Deze week werd bekend dat huidig assistent-trainer/coach van Tilburg Heren 1, Paul-Robert Lankhout, volgend seizoen vertrekt naar de hockeymannen van Hurley in het Amsterdamse Bos. Voor de kersverse hoofdcoach een nieuw hoofdstuk in zijn hockeycarrière. “Ik ben al zeven jaar assistent en ik vond het tijd worden voor een nieuwe stap, ik ben daar wel aan toe,” vertelt de opgewekte Lankhout. “Hoe ik me er bij voel? Ik vind het wel een beetje spannend, maar ik heb er zeker vertrouwen in.”

De hard werkende Lankhout was in eerste instantie niet echt op zoek naar een nieuwe club, maar toen Hurley aan de deur klopte begon het toch te kriebelen. “Ik heb een paar gesprekken gehad met Hurley en wat spelers en dat beviel me erg goed. Het is een erg leuke club en het lijkt me super leuk om te doen. Het duidelijke beleid van Hurley spreekt mij ook aan. Ze zijn toch net even iets anders dan andere topclubs doordat ze niet te veel buitenlanders willen halen, niet veel betalen aan spelers en geen zes keer per week op het trainingsveld staan. Door mijn drukke baan komt mij dat ook wel erg goed uit.”

De Hurley-mannen doen het dit jaar erg goed in de Overgangsklasse. Met zeven punten voorsprong op nummer twee Klein Zwitserland staat de ploeg uit het Amsterdamse bos fier bovenaan en stevent het af op de play-offs. Tilburg daarentegen staat op een gevaarlijke laatste plaats in de Hoofdklasse en kan theoretisch gezien, mits het volgende week wint van concurrent HDM, de nieuwe ploeg van Lankhout tegen het lijf lopen tijdens de play-outs. Een lastige situatie? “Dat vragen wel meer mensen, maar als we tegen Hurley komen te spelen hoop ik echt dat we met Tilburg winnen en dat we ons handhaven in de Hoofdklasse. Als ik daarna naar Hurley vertrek, zie ik het dan wel weer, maar nu ligt mijn focus bij Tilburg.”

Wat is de nieuwe oefenmeester allemaal van plan met de hockeymannen van Hurley nu de in Bilthoven wonende Lankhout eindelijk aan het roer staat? “Ik moet nu eerst de assistent en de rest van de begeleidingsgroep bij elkaar krijgen en dan is het toch afwachten of Hurley promoveert naar de Hoofdklasse of in de Overgangsklasse blijft. Maar mijn prioriteit ligt echt nog even bij Tilburg. Dat is nu het belangrijkste.”

De Amsterdamse hockeyers hoeven volgend jaar in ieder geval niet te vrezen voor Brabantse concurrentie. “Nee, ik neem geen spelers mee van Tilburg. Zo ben ik niet,” aldus de vrolijke Lankhout.

Reageer