Leiden blijft in overgangsklasse

In de wetenschap dat een gelijkspel hoogstwaarschijnlijk voldoende was konden de heren van de Leidsche en Oegstgeester Hockey Club thuis tegen HBS de klus klaren en de nacompetitie ontlopen. De spanning was aan de gezichten af te lezen en het werd een boeiende ontmoeting.
Direct na het verlies in de vorige wedstrijd tegen Leonidas werd er naarstig gerekend wat de scenario’s waren voor de laatste speelronde. HBS en LOHC stonden in punten gelijk. Beide ploegen zouden bij verlies nog ingehaald kunnen worden door Leonidas dat dan wel moest winnen uit bij nummer drie Nijmegen. Bij een gelijkspel zou het voor LOHC nog spannend kunnen worden als Leonidas met vijf doelpunten verschil zou winnen.
LOHC kon weer beschikken over de, nog niet geheel herstelde, spits Coen Verheijden maar moest het stellen zonder verdediger Sven Ole Polkamp die tegen Leonidas tegen zijn derde gele kaart aanliep. De thuisploeg startte fel tegen HBS uit Bloemendaal en creëerde direct een kans via Derk van Vierssen trip. Beide ploegen speelden de eerste helft vrijuit en HBS had tactisch gezien licht het betere van het spel maar wist geen grote kansen te creëren.
Na rust gaven de bezoekers direct weer gas en voerden zij de druk op LOHC op. Met rake counters wist LOHC zo nu en dan wel gevaar te stichten, onder andere via Pepijn Middeldorp, Tom Vincken en Derk van Vierssen Trip. Het laatste kwartier toonden beide ploegen weinig initiatieven meer en werd duidelijk dat ze zich zouden verzoenen met een bloedeloze 0-0.
Uiteindelijk volstond de doelpuntloze remise doordat de rechtstreekse concurrent, Leonidas, niet wist te winnen van Nijmegen.
Bron: dichtbij.nl

Reageer