Lomans: “Hockey, golf; dat maakt mij niet veel uit”

Bram Lomans gaat niet op 1 maart, maar al vanaf 25 februari aan de slag bij de Nederlandse Golf Federatie. De oud-tophockeyer, met meer dan 200 interlands achter zijn naam, gaat er als ‘player developer’ golftalenten begeleiden.

“Ik begin een week eerder, in verband met een stip naar de Spaanse amateur open. Ik kan daar met mijn toekomstige collega Eric Brommert in alle rust al één en ander bespreken. Hij begeleidt de profgolfers bij de Nederlandse Golf Federatie en is in het verleden nog de caddie geweest van Joost Luiten.”

Net als Brommert (atletiek) heeft ook Lomans geen golfachtergrond. “Ik vind het gewoon leuk om met jonge sporters te werken. Hockey, golf; dat maakt mij niet veel uit.”

Het voormalig strafcornerkanon zal zich bij de NGF vooral richten op een groep van zo’n vijftien talentvolle golfers, die ooit de stap naar het profcircuit kunnen maken. “Ik zal geen techniektraining gaan geven, maar met mijn topsport achtergrond weet ik hoe je een klimaat creëert waarin je optimaal kunt presteren. Daar wil ik bij helpen.”

Reageer