Looije: “Mooi als talenten uit eigen jeugd aansluiting vinden”


In de voorbereiding op het nieuwe seizoen sprak hoofdklassehockey.nl met Schaerweijde-coach Bart Looije over zijn verwachtingen richting het nieuwe seizoen.
Geen duidelijke favoriet
Een duidelijke favoriet voor de landstitel is er nog niet: “Veel clubs hebben zich aardig versterkt. Ik ben benieuwd naar Kampong en Oranje Zwart, maar Bloemendaal met enkele aanwinsten en Amsterdam blijven natuurlijk altijd sterk. Van Rotterdam is het nog moeilijk in te schatten hoe goed ze het gaan doen.”
Doelstelling
De doelstellingen van zijn eigen ploeg moeten de komende tijd nog bepaalt worden, maar het is duidelijk dat zo’n seizoen als het vorige niet weer de bedoeling is. Looije: “We willen in ieder geval de play-outs dit jaar ontlopen.”
Talenten
De speler om in de gaten te houden komend seizoen is eigenlijk al geen verassing meer: Sander de Wijn. De verdediger die een ijzersterk Olympisch toernooi speelde gaat volgens Looije nog belangrijker worden voor Kampong. Uit zijn eigen selectie tipt Looije Max Leber en Hidde Phijffer. “Deze jongens zullen er niet direct staan en zich nog moeten bewijzen, maar het zou mooi zijn als talenten uit de eigen jeugd aansluiting vinden met het niveau van de Hoofdklasse.”
Foto: René Broekman

Reageer