Looijen: “Ik wilde nog één keer iets nieuws proberen”

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

“Ik wilde nog één keer iets nieuws proberen,” legt Melchior Looijen in de Gooi- en Eemlander over zijn transfer uit.

De 29-jarige verdediger verkast na 11 jaar trouwe Kampong-dienst naar Laren. Een transfer waar de club uit Utrecht niet echt om stond te springen. “Kampong is niet blij, nee,” zegt Looijen. “Daarom verrast het me dat de club heel warm heeft gereageerd en me zelfs een afscheid heeft aangeboden. Dat las ik maandag op de website van Kampong en dat deed me goed.”

De verdediger, die met 22 doelpunten op een derde plek in het topscorersklassement is geëindigd, heeft er lang over moeten nadenken om zijn Kampong-tenue in te leveren. “Het was een super moeilijke beslissing om Kampong los te laten. Het heeft eigenlijk een tijdje moeten landen bij me. Het ging in stapjes. Als ik dan vertrok, moest ik ook een club vinden waar ik me goed bij zou voelen en waarmee ik om de prijzen zou kunnen spelen. Ik kreeg in de gesprekken het vertrouwen waar ik naar zocht.”

Looijen kreeg een team voorgespiegeld waarmee Laren komend seizoen hoge ogen denkt te gaan gooien. “Ze noemden de namen van de spelers die ze nog zouden gaan aantrekken. Dat gevoegd bij het team dat er nu al staat bij Laren gaf mij het gevoel dat ik met deze club om het kampioenschap kan gaan meedoen. Al moet je natuurlijk altijd afwachten of de genoemde spelers ook echt komen. En het wordt volgend seizoen een totaal onvoorspelbare competitie.”

Wie de namen zijn waar Looijen over spreekt, is vooralsnog onbekend. Laren-coach Roelant Oltmans wil niets loslaten over zijn eventuele nieuwe aanwinsten.

Bron: Gooi- en Eemlander

Comments (1)

 1. Ze noemden de namen van de spelers die ze nog zouden gaan aantrekken.

  Welke spelers zouden dit zijn?

  Lawrence Doherty
  Quirijn Caspers
  Geert-Jan Derikx
  Rob Reckers

Reageer