Luke Doerner klaagt arbitrage aan

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

“Het hele seizoen worden er al grove fouten gemaakt door scheidsrechters. Ik ga absoluut niet beweren dat er bewust tégen Laren wordt gefloten, wekelijks worden naar twee kanten toe missers gemaakt. Onbegrijpelijk dat zoiets kan in de grootste en sterkste hockeycompetitie ter wereld. Vanavond tegen SCHC was het echt heel erg, ik heb dat nog niet eerder meegemaakt.”

Doerner denkt te weten wat eraan mankeert. “Er worden scheidsrechters aangesteld en die krijgen dan vijf euro en reiskosten. Ze worden niet getraind, niet begeleid, er zijn geen waarnemers die rapporteren. Althans, bij mijn weten niet in elk geval. De clubs geven veel geld uit om de duurste spelers uit het buitenland te halen, en met die topspelers wordt dan op het gebied van de arbitrage ontzettend amateuristisch omgesprongen.”

Zelfs in Tasmanië, een uithoek van de wereld waar Doerner een huis heeft, wordt de wedstrijdleiding volgens de Larense Australiër bewuster en serieuzer benaderd. “Voor het seizoen is er een bijeenkomst van alle coaches en referees, waarbij onder meer met hulp van video’s spelsituaties worden bekeken en waarbij ook uitleg wordt gegeven hoe er in het komende seizoen gefloten gaat worden. Arbiters krijgen reviews, en er worden prestaties van hen verwacht. In Nederland lijkt het wel of ze ongestoord hun gang kunnen gaan. Maar zo spring je niet om met spelers die de hele wereld over reizen en hun stinkende best doen om resultaten te halen.”

Bron: Gooi en Eemlander

Comments (9)

 1. Iman Trafo

  Helemaal mee eens. Al diverse malen gepleit voor een professionelere benadering van de arbitrage. Maar… de KNHB heeft daar geen oren voor. Stel je voor… dat kost geld…. en dat wordt liever uitgegeven aan Oranje en aan buitenlandtripjes voor Oranje en bobo’s

 2. floppieenteun

  Er van uitgaan dat alle kritiek van Doerner op waarheid berust, dan ben ik het er ook helemaal mee eens. Het hockey zou op een aantal punten (wel met behoud van de charme van het hockey) best proffesioneler kunnen. Zomaar een voorbeeld,gisteren was ik in de gelegenheid om naar HGC – Bloemendaal te kijken of te luisteren (kon door een afspraak tussendoor niet naar Wassenaar), alleen waar? Nergens dus (behalve dan bij Hoofdklassehockey.nl, overigens prima gedaan met de virtuele stand die steeds wordt aangepast). En verleden week wel HC Bloemendaal – Amsterdam uitzenden, wat als een topper werd bestempeld (is het ook, maar zijn, gezien de 4e plaats van Amsterdam toen, wedstrijden tegen OZ en Rotterdam dat dan niet?). Zit dus geen enkele lijn in, en dat is iets waar de KNHB voor zou moeten zorgen.

 3. kees fens

  Wordt lachen dan op Laren zondag. De liefde en Bartema. Echte toppers. verder sluit ik bij Iman aan. Natuurlijk is er geld voor als ze dat zouden willen.

 4. floppieenteun

  Arbitrage bij HC Bloemendaal was tegen Pinoke ook een drama. Doelpunt van HC Bloemendaal onterecht goedgekeurd en een glaszuiver doelpunt van Pinoke niet toegekend. Ik ben voor HC Bloemendaal, maar eerlijk is eerlijk. Zonder deze fouten had de wedstrijd waarschijnlijk voor Pinoke geweest of ze hadden er een gelijkspel uitgesleept, een fout kan je maken, op dit niveau niet zoveel fouten tegelijk.

 5. De arbitrage was zeker niet vlekkeloos, maar zeker niet van invloed. Wat meer opviel was de hoeveelheid corners die door Laren verprutst werden. Wie neemt die ook al weer?
  Iman waar heb jij gepleit voor benadering? Bel of mail de KNHB. Via onderstaande links kan je de juiste afdeling of persoon benaderen.
  https://www.knhb.nl/knhb/organisatie/bondsbureau/DU11883_Afdelingen+en+telefoonnummers+KNHB+Bondsbureau.aspx
  https://www.knhb.nl/knhb/organisatie/contact/cDU820_Contact.aspx

 6. Is flagrante domheid een overtreding of een misdaad? Helaas niet. Of, in het geval van meneer Doerner misschien: gelukkig voor hem niet. Wat heeft het verder voor zin om te reageren om uitspraken van iemand die zó ver naast de waarheid zit. Laten we maar hopen dat het een taalprobleem is. Dat Doerner de briefings niet kán lezen, de programma’s voor scheidsrechters niet kan vertalen etc.
  In elk andere interview over SCHC – Laren geven de Laren spelers overigens aan dat ze de wedstrijd met ruime cijfers hadden moeten winnen als ze slimmer hadden gespeeld. Maar die interviews zijn misschien nog niet vertaald?

 7. Doerner moet niet zeuren, maar gewoon die corners erin pushen, dan win je en is er niets aan de hand! Typisch een Laren-spelere om weer achteraf te zeuren! Je verliest 2x op karakter van een minder, maar feller SCHC. Laren met al die Aussie-internationals…, schandelijk.
  Geen waarnemers aanwezig? Weet die het echt niet of roept hij maar wat… belachelijk maakt hij(e Laren) zichzelf.

 8. Iman Trafo

  @ Frank en Basil.

  Wie er nou gelijk heeft is niet van belang. Feit is dat de clubs, spelers, coaches en teams steeds verder professionaliseren en geld krijgen voor hun prestaties. KNHB maakt spelerscontracten op en bemoeit zich ook met die professionalisering. Prima. Maar…. de laatste twee mannen op het veld buiten de 22 van de teams zouden ook beloond moeten worden en een veel hogere vergoeding van de KNHB moeten krijgen en dat is het eigenlijk discussiepunt.

 9. Misschien moet Doerner zichzelf eens informeren voordat hij dit soort onzin roept. Bondsen worden continu beoordeeld en begeleid.

  Laat hij gaan hockeyen i plaats van zijn mond opentrekken.

Reageer