Luke Doerner terug bij Laren – Hoofdklasse Hockey Nederland

Luke Doerner terug bij Laren

Foto © Proshots

Australisch international en wereldkampioen Luke Doerner gaat dinsdagavond voor het eerst weer meetrainen met de selectie van Laren heren 1, zo meldt Sportaktueel. Doerner is hersteld van een teenbreuk. Waarschijnlijk is hij voor het cruciale duel zondag tegen Pinoké weer van de partij.

Volgend seizoen worden de Australische spelers het hele seizoen opgeëist door de Australische bond om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen 2012. Laren zal op zoek moeten naar een vervanger voor ook Luke Doerner. In de wandelgangen valt de naam van Kampong-kanon Melchior Looijen steeds vaker. Looijen scoort bijna 1 op 1 uit strafcorners is géén international, maar wel Nederlander en is nog niet aan het einde van zijn tophockeybestaan. Looijen is echter wel sterk verbonden met Kampong. Het zou voor Laren in ieder geval een prima vervanger zijn van Doerner.

Bron: Sportaktueel.nl

Comments (9)

 1. floppieenteun

  Kan me niet voorstellen dat Kampong Looijen makkelijk laat vertrekken. Ze proberen daar al jaren de grote talenten en de betere oudere spelers te behouden. Bovendien is Looijen een echte clubspeler. Kampong is ook niet minder sterk dan Laren als Laren zonder Ockenden, Abbott, Wilson en Doerner speelt. Ben benieuwd hoe Oltmans dit probleem op gaat lossen. Wel een leuke discussie! Wat zouden goede aankopen zijn voor de diverse hoofdklasseclubs voor volgend seizoen? Weet niet of iemand hierop zit te wachten maar als fan van HC Bloemendaal en voor HC Bloemendaal enkele suggesties; Jackson, Kemperman, Furste, Zeller, Taekema (jaartje samen met de Nooijer :-)), Blaak (2e doelman), v/d Weerden en Balkesteijn (jaartje samen met de Nooijer en Taekema :-)). Daarnaast vind ik Ockenden en Wilson prima spelers alleen dus niet voor volgend seizoen. Talenten om in de gaten te houden; van Ass, de Wijn, Bakker, Pruijser, Buissant, Kellerman, Havenga en Caspers.

 2. floppieenteun

  Voor de goede orde, HC bloemendaal heeft momenteel een prima selectie, de bovenstaande spelers zijn door mij dan ook voornamelijk bedoeld als vervanger(s) voor eventuele vertrekkende spelers, zoals bv. Dwyer (al hoop ik dat hij op een of andere manier blijft natuurlijk).

 3. Ik ben ook benieuwd hoe ALLE clubs het thuisblijven van de Australische en Engelse spelers gaan oplossen! Dus Jackson kun je ook doorstrepen! En de Duitsers hebben afgesproken om in de Duitse competitie te blijven spelen, dus wat blijft er over? Paki’s, Ieren, Nieuw Zeelanders, Belgen, Amerikanen en Zuid Afrikanen? Die namen die jij noemt voor Bloemendaal zijn niet reëel. Hofman is de laatste speler van naam die naar Bloemendaal is gegaan, de rest kiest voor geld(en dat heeft Bloemendaal niet meer) Waar ik me aan stoor is dat Bloemendaal elk jaar de landstitel binnenhaalt, maar slechts 1 Bloemendaler kent, Rik van Kan. Laat, zoals bij de vrouwen van Den Bosch, de jeugd eens instromen, ipv jongens van MEP te halen? Of hebben ze geen talenten? Dan is er geen beleid bij Bloemendaal… Na OS 2012 De Nooijer stopt en dan? Binnen 3 jaar uit de hoofdklasse.

 4. floppieenteun

  Beste Frank,

  Ben het met je eens als het om het inpassen van jeugdspelers bij HC Bloemendaal gaat. Een Bloemendaler die de afgelopen jaren is doorgestroomt naar het eerste elftal, Rik van Kan (uitstekende speler overigens) is gewoon te weinig. Gezien de kritiek van de laatste jaren wat het instromen van jeugspelers betreft is HC Bloemendaal hier nu wel nadrukkelijk mee bezig. (scouten, begeleiden, trainen etc.), afwachten hoe zich dat gaat ontwikkelen. Probleem is, dat als je absolute top bent (competitie en EHL) het moeilijker is om jeugdspelers in te passen dan wanneer je speelt ergens in de middenmoot (uitzondering voor absolute jeugdtopspelers zoals bv. Kemperman die gelijk kunnen instromen). Iederen bij HC Bloemendaal verwacht elke week een overwinning en het inpassen van jeugdspelers gaat nu eenmaal vaak gepaard met wisselvalligheid en dus puntenverlies. Ben het niet met je eens als je stelt dat Hofman de laatste speler van naam is die naar HC Bloemendaal is gegaan. Ook het geld verhaal van HC Bloemendaal moet je denk ik met een korreltje zout nemen. HC Bloemendaal zal ook in de toekomst mogelijkheden hebben om topspelers te halen, daarnaast halen ze bijna altijd (door het goede aankoopbeleid) spelers die prima in het bestaande team passen en zich tot nog grotere spelers ontwikkelen. Het vinden van de combi, topspeler en clubspeler (Bovelander/de Nooijer), wordt denk ik een grote uitdaging voor HC Bloemendaal in de nabije toekomst. Het is belangrijk dat je continuiteit binnen je club hebt en wat dat betreft vooruit kijkt (met het oog op een aankomende ek, wk en os). Verbaas me dan ook over het beleid van HC Laren. Australische topspelers halen, die deze competitie voor een groot gedeelte niet hebben meegedaan (als ze zondag van Pinoke veliezen wordt het behalen van de playoffs wel erg lastig) en volgend seizoen al helemaal niet zullen spelen?

 5. floppieenteun

  verliezen moet natuurlijk met een r zijn, even te snel getypt :-). Zou die Hauke er trouwens ook wel bij willen hebben :-).

 6. Beste F&T, Ik ben het niet met je eens dat het moeilijk is om spelers in te passen, neem D1 Den Bosch; als je 3-1 of meer voor staat in een wedstrijd pas je direct je jeugd in! Zo doet Barcelona het ook! Bloemendaal haalt sowieso de play off’s dus ideaal om nu jeugdspelers ervaring op te laten doen, toch? Alleen lukt je dat niet met een De Ridder natuurlijk. De 3 van MEP zouden nu echt wel eens moeten doorbreken! Bloemendaal betaalt niet als de beste, maar is voor een speler wel interessant omdat ze EHL en om het landskampioenschap spelen en je speelt met Dwyer en Teun, maar hoe lang nog? Laren had Doerner en Ockenden al langer aan zich verbonden, niet voor dit ene jaar! Bloemendaal pakt Dwyer ook nog terug voor één jaar, waarom? En juist bij Laren spelen toch 3 á 4 spelers(Havinga, Musters, Westra, v, Someren Greve) uit de eigen opleiding en hebben ze er nu weer 4 jongens(v.d. Marel, Mooij, Peters, v. Hattum) uit de eigen jeugd bij de selectie gehaald, dus doen die dat helemaal niet slecht! Ik ben benieuwd naar de creativiteit van de Nederlandse clubs voor volgend jaar! Wie heeft de beste kijk op aankomend talent? Niet de Kellermannen en Kempermannen, die kan iedereen scouten.

 7. floppieenteun

  De manier om zo jeugdspelers in te passen is inderdaad een prima methode. Ik zou zelf een marge van 3 inbouwen i.p.v. 2, maar al met al is het idee erachter zeker niet verkeerd (gebeurt trouwens ook bij HC Bloemendaal met, van Kan, van Puffelen, Bovendeert en Schuurman, al zijn het op van Kan na geen jeugdspelers die uit de eigen jeugdopleiding komen). Wat de playoff´s aangaat, als club wil je eerste in de competitie worden om zo zoveel mogelijk thuisvoordeel te hebben (sportief gezien belangrijk, financieel aantrekkelijk en iets extra´s (gezelligheid) voor alle mensen die betrokken zijn bij je club). Vind het argument dat HC Bloemendaal sowieso de playoff´s haalt zelf geen reden om sneller jeugdspelers in te passen. Ook heb je een voorsprong van 2 a 3 doelpunten sneller tegen wat mindere tegenstanders, terwijl jeugdspelers bij topclubs er ook in de grote wedstrijden moeten staan. Voordeel voor HC Bloemendaal is dat Dwyer en de Nooijer niet tegelijk vertrekken. Je kan zo in twee transferperiode´s nieuwe spelers inpassen, wat erin moet resulteren dat je ook na het vertrek van beide spelers in de top blijft meespelen. Het is aan de beleidsbepalers van HC Bloemendaal hoe ze dat gaan invullen, ik heb daar zelf wel vertrouwen in. Mijn kritiek op Laren is niet zo zeer gericht op het jeugdbeleid, prima spelers die je opnoemt en ook een voorbeeld voor andere clubs (ze hebben ook een goede trainer trouwens). Ik constateer wel een verschil tussen HC Laren aan het begin van de competitie (zonder de australische spelers) en het HC Laren van vlak voor de winterstop en van de afgelopen weken (afgelopen zondag even niet meegenomen). Ik zou zeggen, probeer de kern die jij opnoemt (of in ieder geval een aantal spelers daarvan) te versterken met andere talenten of topspelers (desnoods de jeugd nog een keer doorselecteren), alleen zorg ervoor dat je niet in een keer zoveel topspelers moet missen. Besef ook wel dat het lastig is, met alle toernooien die er gespeeld worden, maar meer balans zou zeker op z´n plaats zijn.

 8. Iman Trafo

  Lijkt me heerlijk, weer eens een competitie zonder buitenlanders en veel instromende jeugd. De clubs moeten nu wel. De clubs met ingestroomde jeugd zullen het goed gaan doen…. op voorwaarde dat de clubs met de ‘goede’ (vertrekkende) buitenlanders die ingestroomde jeugd niet gaan wegko(a)pen bij die verenigingen. Lijkt me een leuk seizoen te gaan worden.

 9. floppieenteun

  Denk dat er niet veel verschil is tussen het halen van talentvolle jeugdspelers of topspelers. Resultaat telt. De clubs zullen kijken naar de mogelijkheden, en zijn er geen topspelers voorhanden omdat die spelen op de OS dan zullen ze hun aandacht vestigen op eigen jeugdspelers en interesse hebben in nationale en internationale (jeugd)spelers en toppers uit landen die volgend seizoen een andere voorbereiding op de OS kennen. Na de OS in 2012 zullen de clubs weer massaal proberen andere buitenlandse topspelers naar Nederland te halen en ook voor langere tijd vast te leggen. Dan spelen waarschijnlijk de Nooijer en Taekema niet meer zodat je weer een hele andere situatie krijgt. Blijf het trouwens raar vinden dat landen hun spelers een jaar opeisen voor de OS. Belangrijk toernooi, mee eens, maar een maand rust en een aantal maanden voorbereiding is ook prima. Topspelers zijn immers individueel al het hele jaar met de OS bezig.

Leave a Reply