Mannen Club de Campo op weg naar Spaanse titel – Hoofdklasse Hockey Nederland

Mannen Club de Campo op weg naar Spaanse titel

Foto © Euro Hockey League - Frank Uijlenbroek

In een waar spektakelstuk hebben de hockeymannen van Club de Campo de eerste wedstrijd in de Spaanse play-offs met 5-4 gewonnen van Atlétic Terrassa. De Madrilenen reizen volgende week af naar Terrassa, wetende dat ze aan één overwinning genoeg hebben om de felbegeerde Spaanse titel binnen te halen.

Volgens Campo-speler Andrés Mir was het erg belangrijk om de eerste wedstrijd in eigen huis te winnen. “Het zou erg moeilijk voor ons zijn geworden om in Terrassa twee keer te winnen.”

Het was een erg open wedstrijd met veel fouten. Mir reageert: “Aan beide kanten werden de foutjes genadeloos afgestraft, vandaar de hoge score.”

Het was alweer de vijfde keer dit jaar dat beide ploegen tegenover elkaar stonden. “We hadden ons positiespel iets aangepast zodat we aanvallender speelden dan normaal. We kennen elkaar goed. Soms is een kleine aanpassing in het spel voldoende om de tegenstander te verrassen.”

Club de Campo begon goed aan de wedstrijd een nam al snel een 3-1 voorsprong met onder andere een doelpunt van oud-speler van HGC Eric-Jan Iding. Daarna was de organisatie ver te zoeken bij de hoofdstedelingen en zag het Atlétic terugkomen en zelf een 3-4 voorsprong nemen. “Nadat we op achterstand kwamen werden we eindelijk weer wakker en konden we de overwinning toch nog binnenhalen. Psychologisch was het een belangrijke overwinning voor ons; het geeft ons veel vertrouwen voor aankomend weekend,” aldus Campo-verdediger Mir.

Ondanks de nederlaag ziet Atlétic Terrassa de wedstrijden op eigen veld met veel vertrouwen tegemoet. “We weten dat het in de play-offs gaat om een best-of-three waarin je de ruimte hebt om een wedstrijd te verliezen,” zo zegt oud-SCHC-speler Albert Sala. “Aanvallend speelden we een erg goede wedstrijd, maar verdedigend was het één van onze slechtste wedstrijden ooit.”

Op de vraag of de spanning wellicht te groot was voor zijn team reageerde Sala: “Met zenuwen hadden onze defensieve fouten niets te maken, we hebben immers al erg veel finales gespeeld. Het is meer een gebrek aan concentratie. Wanneer wij gewoon geconcentreerd spelen en onze fouten minimaliseren winnen we 9 van de 10 keer van Club de Campo.”

Zaterdag 4 juni om 13.00 uur is de return. Mocht Terrassa dan winnen, dan is de beslissende wedstrijd op zondag 5 juni om 12.30 uur. Beide wedstrijden zijn op de velden van Terrassa en live te volgen op de website van de Spaanse hockeybond.

Geschreven door: Sander van der Weide

Leave a Reply