Marijne: “Dit is de kers op de taart”

Het zat de hockeyers van Oranje Zwart niet mee in de play-offs. In twee halve finalewedstrijden tegen Amsterdam verloren de Eindhovenaren een keer in de verlenging en een keer na strafballen. Tegen Rotterdam, in de strijd om het felbegeerde EHL-ticket, werd het er veel niet beter op. De Rotterdammers trokken na drie duels, waaronder een overwinning na strafballen, aan het langste eind en lieten de ploeg van Sjoerd Marijne met lege handen staan. Om maar niet te spreken over de blessures van Rob Hammond, David Alegre en Thijs Maartens; drie routiniers die een aantal wedstrijden vanaf de tribune moesten toekijken.

Maar het seizoen is nog niet voorbij voor de Brabanders. Aanstaande zaterdag staat de formatie van Marijne namelijk tegen HGC in de halve finale van de EHL. Ondanks de pech tijdens de play-offs heeft Marijne er een positieve kijk op. “De voorbereiding gaat goed. Het is belangrijk dat we achter ons laten wat er tijdens de play-offs is gebeurd en de focus op de EHL leggen. Gelukkig hebben we de tijd gehad om dat te doen. We kijken er enorm naar uit om succes te boeken dit weekend, omdat we clubgeschiedenis kunnen schrijven. We weten dat we er volgend jaar niet bij zijn, dus dit is onze kans.”

Zijn team is nagenoeg fit, maar over de geblesseerden, en dan voornamelijk over de aan zijn hamstring geblesseerde Hammond, kan Marijne nog niet te veel zeggen. “We hebben tijdens de play-offs een aantal spelers moeten missen en ik hoop dat zij er tijdens dit weekend wel weer bij zijn.”

Het is duidelijk dat de Eindhovenaren er zin in hebben, want dit EHL-seizoen loopt vooralsnog voortvarend. “Dit is voor iedereen de kers op de taart. We kijken er heel erg naar uit en zijn trots dat we op zo’n mooi evenement mogen spelen,” aldus de oefenmeester op de website van de EHL.

Zaterdag 11 juni om 14.00 uur speelt Oranje Zwart op en tegen HGC om een finaleplaats.

Bron: Website EHL

Comments (2)

  1. Kers op welke taart? OZ heeft nog helemaal niets bereikt dit seizoen…

  2. Ik denk dat hij de EHL-taart bedoelt…

Reageer