Martijn de Jager geeft spraakmakend interview


In een interview met de Gooi- en Eemlander steekt Laren-aanvoerder Martijn de Jager zijn mening over het hockeyen in de Hoofdklasse niet onder stoelen of banken.
Op de vraag waarom het Laren bijna niet lukt om Nederlandse toppers binnen te halen: “Nadat we in het tweede seizoen onder Oltmans de play-off’s hadden gehaald, wilde Roderick Weusthof heel graag van SCHC naar ons toe komen. Maar hij vroeg een enorm bedrag en we hadden op dat moment Luke Doerner al voor de strafcorner. Toen is hij naar Rotterdam gegaan. Als je goede Nederlanders wilt hebben, moet je een hoop geld neerleggen en sportief een perspectief kunnen bieden.”
Waarom Kampong er wel in is geslaagd om toe te slaan weet De Jager wel: “Ja, die haalden afgelopen seizoen de play-off’s en ze kregen er van de Rabobank een flink bedrag bij. Dan vallen die sportieve ambities en de beschikbaarheid van geld samen en dan lukt het. Maar goed, ze hebben Weusthof dan gehaald en Robbert Kemperman. Die laatste zou ik bij Laren niet eens hoeven. Hij past niet bij ons en maakt het nooit ergens echt waar. Ging naar Rot-Weiss Köln, dat in Duitsland al jaren de lakens uitdeelde en toen Kemperman er kwam wonnen ze niets meer.”
De Jager denkt dat het imago van het dorp Laren meespeelt in de impopulariteit bij de overige clubs. “Dat imago is schreeuwerig, poenerig, toch net wat anders dan Bloemendaal en Wassenaar, waar ook veel vermogende mensen wonen. Misschien ook omdat in Laren veel BN’ers wonen. Ik denk niet dat het specifiek met het team en de spelers heeft te maken. We zijn allemaal wel aardige jongens en hebben een goede, normale verhouding met spelers van andere clubs.”
Voor komend seizoen  verwacht De Jager zijn team ergens in de middenmoot eindigen: “Ik denk dat we veel te goed zijn om onderin te eindigen en waarschijnlijk niet sterk genoeg zijn om de play-off’s te halen.”
Het seizoen is voor Laren in ieder geval wel goed begonnen met een klinkende 6-1 overwinning op nieuwkomer Voordaan. Zondag wacht Laren een lastig uitduel als het op bezoek moet bij Rotterdam.
Bron: De Gooi- en Eemlander

 • CompetitiesHerenHoofdklasseSamenvattingVideos
  HGC – Kampong

Comments (57)

 1. Vooropgesteld, ik vind HC Laren wel een mooie club en Laren een mooi dorp (zeg dit als Bloemendaal fan), kom er altijd graag. Dit interview gaat echter nergens over. Waarom zo uithalen naar Kemperman? Zou het van een De Nooijer niet netjes vinden, van een De Jager al helemaal niet. En klagen over geld bij Kampong terwijl Laren een poenerig imago heeft? Winnaars hebben een plan en verliezers een excuus, dat zal het wel zijn. Ga er bij mijn kritiek vanuit dat De Jager goed is geciteerd, kan me dat eerlijk gezegd niet voorstellen.

 2. haha, allemaal andere internationals reageren ook al en geven deze meneer een ‘klein’ tikje op de vingers.
  Ik snap niet zo goed als je het erg vind dat niemand fan is van Laren dat je dan andere gaat kleineren ipv jezelf goed tentoonstellen..

 3. @pieter, van de nooijer hoef je het ook niet te verwachten die zegt sowieso nooit iets, deed hij dat maar eens.
  Vind verder het hele interview wel meevallen, hij heeft tenminste een mening iets wat we al jaren missen in de hockeywereld, in de hele situatie rondom de de Nooijer en Taekema was het leuk geweest als iemand eens daadwerkelijk had gezegd wat hij vond.

 4. @Anne, kleineren? hij heeft een mening en jij kan je er niet in vinden is wat anders.

 5. Tijd voor een 1 vs 1 zou ik zeggen..
  Daarna kunnen we de Jager wel uit het bos trekken of wat pillen geven tegen de duizeligheid..
  Hij zal wel gebeld hebben om uit te leggen dat hij het zo niet bedoelde… Wat een zielige gast en gênant om zo over collega’s te spreken. Kempie een zilveren medaille op de Spelen en de Jager met een lege prijzenkast…of wellicht heeft hij nog een medaille toen hij in de mini’s speelde.

 6. @anti jager, wat een onzin. Hij geeft zijn mening en dat mag in dit land, jij kan je er niet in vinden dat is iets heel anders.

 7. @wouter Ik geef ook mijn mening dus laat me…

 8. @Anti jager, ik laat je zeker ik leg het je alleen even uit.

 9. Wat een overdreven gedoe allemaal zeg, op hockey.nl wordt natuurlijk weer niet het hele stuk gepubliceerd zoals op deze site wel wordt gedaan. Zijn uitspraken vallen reuze mee en hij geeft zijn mening, niks mis mee lijkt mij. Natuurlijk is Kemperman pas 22 jaar, natuurlijk heeft hij het prima gedaan op de Spelen (wie niet trouwens, bij Nederland was iedereen in goede vorm), maar voor iemand die de ‘nieuwe teun de nooiijer’ wordt genoemd mag toch wel meer worden verwacht dan hij tot nu toe heeft laten zien.

 10. @piet, helemaal mee eens.

 11. De boswachter is aan de beurt geweest en nu begint het volkje aan het struikgewas!

 12. Wie is de jager?

  Wie is Martijn de Jager? Nog nooit van gehoord? Kneus.

 13. @wie is de jager, jij bent een kneus, te laf om normaal te reageren onder je eigen naam.

 14. Je mening geven is 1 ding, maar concluderen dat Rot-Weiss minder is gaan presteren omdat Kemperman er kwam spelen is totaal iets anders.
  Naar mijn mening is mr De Jager gepikeerd dat er een keer een Nederlander naar het buitenland gaat, en vervolgens ‘onverrichte zaken’ terug komt. Onze buitenlanders leren immers veel bij over ons spelconcept, terwijl wij niks zijn opgeschoten met de kennis van Kemperman over het Duitse systeem.
  Dit is dus mijn interpretatie van de mening van De Jager. Ben ook van mening dat hij dit niet had moeten zeggen, in ieder geval niet op deze manier!

 15. Kemperman in balbezit, De Jager zet druk, Koek Koek dag dag de Jager.
  Ontzettend laf van de Jager om zo commentaar te leveren iemand met zulke kwaliteiten. Kempi is van een heel andere klasse dan de Jager, deze hoort tegen hem op te kijken in plaats van zielige dingen brabbelen. Heb nu al zin in Kampong – Laren

 16. Heel typerend zulke reacties. Wel grappig om te zien dat jongens als Valentin Verga en co nu ineens wel een mening hebben, maar toen De Nooijer en Teake eruit werden gezet door Van Ass zij hierover niks te melden hadden.

 17. @Pim, hij geeft een mening en dat mag.Opkijken lijkt me wat overdreven we hebben het niet over messi zelf.

 18. @Kees, helemaal mee eens.

 19. Wat jammer dat nu de redactie vanHKH niet direct aan ons vertelt dat er niet meer gereageerd mag worden op een artikel zoals direct gedaan werd toen ze het artikel plaatste dat v. As wel door wilde als bonds. De Jager mag dus wel getorpedeerd worden door alles en iedereen!
  Lees het hele artikel, denk na of je Kemperman inderdaad de titel””nieuwe Teun de Nooijer “”wilt geven, een titel die aan vele al is gegevenb: Floris Evers, Robert van de Horst etc. en laat een ieder in zijn waarde. Kermperman als talent, wat afviel onder van As
  en de Jager die al jarenlang een leuke clubhockeyer is.

 20. Allemaal niet zo spannend lijkt mij. Als de Jager het gezegd heeft is het niet handig want niet waar. Rot Weiss was namelijk pas weer 1 jaar acief of op het hoogste niveau toen Kemperman er kwam spelen en hij heeft een goede OS achter de rug.
  Saillant hieraan is wel dat de Jager zelf heel slecht in de selectie ligt van Laren. Vinden hem achterbaks en onbetrouwbaar.

 21. Stemmingmakerij Gerrit om zoiets te zeggen. Je zit zelf niet eens bij Laren in de selectie en daarnaast zal je ook wel niet van de club zelf komen, want anders zeg je niet zulke onzin.

 22. @gerrit, en hoe kom je bij die wijsheid? Je beweert wat kom dan ook met de feiten of zeg niks.

 23. De Jager is een zeer gefrustreerd mens en hij heeft er ook nog eens totaal geen kijk op. vorig jaar zou Laren zeker play offs halen (zijn woorden), het werd bijna degradatie. Laren zou er goed aan doen deze jongen zijn aanvoerdersband af te pakken, wat een trieste opmerking, is toch helemaal nergens voor nodig om Kemperman te beschadigen?

 24. @Henkie, hij geeft zijn mening en die is anders dan die van jouw, dat kan toch?

 25. Het is tenminste geen grijze muis die de jager zoals heel veel andere spelers die elkaar maar naar de mond praten en niet durven uitkomen voor hun mening. Typisch dat degene die nu het hoogste woord hebben op twitter namelijk geen woord hebben gezegt toen T&T uit de selectie werden gezet. Maar als iemand iets over hun vriendje zegt dan klappen ze ineens uit de kast..

 26. @Jaap, volkomen mee eens

 27. @Gerrit, ander saillant detail is dat De Jager in 10 jaar hoofdklasse nog nooit door iemand onder een douche gezien is… Hij durft simpelweg niet met z’n team te douchen.
  Is dat wat hij bedoelt met “normale verhouding met andere spelers??”

 28. @Picachu, net zoals jij nog nooit met vrienden bent gesignaleerd? daar maakt je moeder zich ook zulke zorgen over.

 29. Gaat de goeie kant op met het niveau van de reacties…

 30. Lekker voor zijn werkgever… een communicatie bureau..?!??!

 31. Wat hebben we in Nederland toch weer lange teentjes. Hij geeft zijn mening, kun je het mee eens zijn of niet, ook met zijn toonzetting of niet, die ik nog wel mee vind vallen, maar laat het dan ook voor wat het is.
  Of vertel waarom zijn mening niet juist is. Maar ga hem niet aanvallen voor het feit dat hij zijn mening geeft of de toon waar hij dat op doet.
  Je mag kennelijk nooit iets negatiefs zeggen, dat vind ik onzin, tuurlijk moet je op de toon letten maar je mag vind ik best zeggen wat je vind.

 32. @Dhr Floris, sluit me er helemaal bij aan.

 33. Waarom zijn er van die lui die het nu ineens leuk vinden dat er een hockeyer is die publiekelijk voor zijn mening uitkomt? Snapte ook al niet dat een paar maand geleden die Brinkman het zo nodig vond dat er wat meer “karaktertjes” moesten zijn in Oranje…
  Wat een flauwekul. Hockeyers moeten (mogen) hockeyen! Welke toegevoegde waarde zit er nu helemaal in het publiek willen uiten van een al dan niet gefundeerde of kwetsende mening over andere spelers of coaches? De mening van De Jager over een speler die niet in zijn eigen ploeg speelt (noch ooit speelde) is volledig irrelevant. Natuurlijk heeft de man recht op zijn mening. Maar zonder reden, zonder aanleiding, iemand publiekelijk in de pers in een negatief daglicht stellen getuigt van weinig niveau…

 34. Eleanor Roosevelt

  Great minds discuss ideas; average minds discuss events; small minds discuss people. -Eleanor Roosevelt

 35. Vind dat de Jager de kritiek bij zichzelf moet zoeken. Waarom speelt De Jager niet in het Nederlands elftal? Waarom was hij niet een belangrijke speler tijdens de OS in Londen? Kritiek op HC Laren was ook op z´n plaats geweest. Dit jaar weer een team wat in de middenmoot zal meehobbelen (nogmaals helaas, want ik vind HC Laren een mooie club). In plaatsen als Laren, Wassenaar, Bilthoven en Bloemendaal is geld genoeg, kijk alleen al naar de Elsevier uitgave `waar is het goed wonen`. De combinatie geld genereren en slagvaardig beleid werkt daar momenteel niet (wat heren 1 betreft). Althans, niet zo´n goed beleid om in de top mee te draaien. Waarom een Oerlemans (eyeworks) niet nog nadrukkelijker bij de club betrekken. Geef hem carte blanche en HC Laren in binnen afzienbare tijd waar ze horen. En het wel met De Jager eens zijn moet natuurlijk ook kunnen, dat is het leuke van zo´n forum als dit!

 36. Eindelijk iemand met een mening zeer verfrissend

 37. Zo erg zijn die uitspraken van De Jager nou ook weer niet.
  Je zou het oncollegiaal kunnen noemen of niet echt netjes. Het is alleen wellicht niet handig om Kampong op scherp te zetten voor de onderlinge confrontatie.
  De impopulariteit van Laren heeft meer met het feit te maken met het gebrek aan seniorenleden. Je kan er een kanon afschieten als dames en heren 1 niet thuisspelen. Het is er gewoon niet gezellig druk. Zelfs het lokken van seniorenelftallen met gratis bier heeft destijds geen vruchten afgeworpen. Ik zou er voor geen goud gaan hockeyen ook al zou ik er naast wonen. Ik wil wel wat vertier op mijn hockeyzondag en geen leeg clubhuis ( net als bij HGC overigens)
  Laren heeft zeer recentelijk veel geld uitgeven aan spelers als Doerner, Ockenden, Seo, Looijen enz enz. Dat heeft ook niet tot de gewenste resultaten geleid. Misschien is de nijpende financiele situatie van Laren dus wel een ” blessing in disguise” . Aan de slag en goed opleiden die jeugd en niet zeuren over de betere financiele situatie bij andere clubs. Bedenk wel dat Kampong nog steeds de club is met de meeste zelf opgeleide spelers in de selectie. ik wacht met spanning de confrontatie Kampong -Laren af en sta zeker bij Kampong langs de lijn in plaats van bij mijn eigen clubje.

 38. toevoeging:
  Gerrit meldt op dit forum dat De Jager niet lekker ligt in de spelersgroep van Laren. Deze informatie is juist. En ja, ik kan dat weten want mijn bronnen zijn betrouwbaar. Tevens is de informatie uit de eerste hand.

 39. Wat een held die de jager eindelijk iemand met een mening

 40. Al die zielige internationals die we nu wel horen en een half jaar geleden niet toen ze op moesten staan voor T en T

 41. @job. Mee eens. Laat het laren bestuur zijn wijze raad opvolgen.

 42. @rupert, Kampong de club met de meeste opgeleide eigen jeugd? denk het niet

 43. Erik Piet en Klaas wil ook wat zeggen

  We weten niet eens of De Jager wel 100% correct is geciteerd. Ik denk dat het uit zijn verband is getrokken.
  Vind De Jager wel een goede speler en Kemperman ook. Maar Kemperman is niet de nieuwe De Nooijer. En daar kan ik dan wel iets in zien.
  En tot slot, de selectie zei niets over T&T omdat dit deels gewoon terecht was.

 44. De selectie zei niks over Teun en Taeke omdat er nul persoonlijkheden tussen lopen en louter en alleen grijze muisen.
  De Jager is een held.

 45. Eindelijk een keer een interview dat verder gaat dan de in de hockeywereld gebruikelijke cliché teksten. De zinsneden van de Jager over Kemperman zijn ongenuanceerd, maar dat hij kritische opmerkingen maakt over de club Laren en het slechte imago van het dorp Laren benoemt, vind ik een verademing. Heel goed dat HKH dit forum biedt.

 46. Wie is Kemperman?

 47. De koploper heeft altijd gelijk 😉

 48. Martijn de Knager

  @MartijnDeJager persoonlijk ; je bent een trieste gast. Prima dat je een mening hebt, maar waarom in de krant ?! Je hebt een onredelijk zelfbeeld! Iedereen weet dat je jezelf een enorm grote speler vindt maar dit zo tentoonstellen is natuurlijk van een niveau onder 0.
  Je bent geen geliefde speler en als we over een paar weken tegenover elkaar staan zullen we zien of je in de draaimolen zit of dat je wat hebt opgestoken toen je naar de mannen (of vrouwen) in Londen hebt zitten kijken..!
  Tot snel, heb er zin in ! 😉

 49. @martijn de knager, er is er hier natuurlijk maar 1 triest en dat ben jij door onder een andere naam de grote jongen uit te hangen.
  Martijn de Jager doet het in ieder geval onder zijn eigen naam.

 50. De Jager werkt bij Communicatie bureau van Elsemiek Havenga…
  Waarom is er nog geen reactie van Laren gekomen?
  Uitspraken van De jager zijn niet alleen onnodig en betreurenswaardig, maar ook nog eens onwaar (over Weusthof) en beschadigend voor de Club.
  Nu ook een reactie uitblijft, wordt het echter wel duidelijk waarom weinig mensen bij Laren willen spelen.
  Captain met uitspraken over financiele gesprekken met bestuur… Bestuur wat geen verantwoordelijkheid neemt in.
  De club ontbreekt: Visie, Leiderschap & Clubgevoel.

 51. @jvdb, Waarom zou er een reactie moeten komen? is allemaal verre van schokkend. Hij geeft een mening en of jij je er nou wel of niet in kan vinden doet er niet zoveel toe.

 52. @jvdb, man wat bazel je een onzin.
  Waarom zou er een reactie van een club moeten komen op iets wat een individueel iemand zegt? wat een onzin.
  Hij geeft zijn eigen mening en wat verfrissend eindelijk iemand met een mening.

 53. JVDB, volgende keer je kuur afmaken… wat jij schrijft is zo’n onzin dat zelfs het tegenovergestelde gebasel is..

 54. Hahaha de Jager nu public enemy no.1!!! Bij voetbal zoeken ze dit soort spelers op tijdens de wedstrijden voor een “collegiaal” schopje of ook wel een corrigerend tikje te geven. Ben benieuwd hoe zijn hoofdklasse collegas dit gaan doen.
  Een hockeyer die eindelijk een open interview geeft met een eigen mening is +2. Dat hij collegas negatief hier in benoemd is -1. Martijn de Jager is +1.

 55. Wat heeft voetbal met dit forum te maken? Appels met peren vergelijken. Hockey is een sport zonder een `collegiaal` schopje, corrigerend tikje (althans niet op deze manier), risicowedstrijden en randdebielen (niet allemaal, en niet iedereen met een mindere opleiding is een randdebiel). Laten we het met z´n allen zo houden.

 56. Appels met peren??? Eerder jonagold en elstar… 11 vs 11 spelletje met een bal en twee goals zijn toch van het zelfde soort. Polstokspringen met hockey vergelijken is appels en peren.
  Het gaat hier ook niet om het voetbal, het gaat om de vraag of andere hoofdklassespelers uit solidariteit met Kemperman wellicht een cookie OID aan de beste man gaan geven.
  Niet iedereen met een hogere opleiding hoeft per definitie iets te kunnen snappen…

 57. Denk dat het heel verstandig is van het Laren bestuur om niet te reageren. Dat is alleen olie op het vuur gooien. we leven in een vrij land dus iemand mag zich best wel eens wat minder positief uitlaten over zijn club.

Reageer