Martijn Havenga: ‘Pas gister echt het gevoel dat ik hockeyend wat meer bracht’

Martijn Havenga
Martijn Havenga

Na een wat mindere start van de competitie met verliespunten tegen koploper Amsterdam en Rotterdam heeft Kampong zich herpakt en in de laatste drie wedstrijden de volle buit binnengehaald. Bepalend in dit succes is volgens het AD het geformeerde centrale verdedigingsduo van Pieter Wiegman en nieuweling Martijn Havenga. Havenga kwam dit seizoen over van Laren en naast zijn goede spel scoorde hij dit seizoen al vier keer keer voor zijn nieuwe club. In het NOS verslag van de wedstrijd tegen Bloemendaal merkte Philip Kooke op dat hij beter speelt dan in zijn tijd bij Laren. Vindt Havenga dat zelf ook?

“Nee ik ben het er eigenlijk niet mee eens. Ik vond dat ik op dat moment nog niet zo goed speelde als bij Laren. Het valt alleen misschien iets meer op omdat mijn medespelers een goed vervolg geven aan mijn actie.” Voor afgelopen zondag was Havenga nog niet echt tevreden over zijn spel, hij vond dat hij beter kon. “Pas gister had ik echt het gevoel dat ik hockeyend wat meer bracht, dat is fijn voor mezelf en natuurlijk voor het team. ”

Dat Kampong dit seizoen een wat stroeve start had, had volgens hem onder andere te maken met opstelling van de achterhoede. “Het was een beetje zoeken want we hadden nog geen basis positie. Zo kwam ik er bijvoorbeeld laat bij en kon ik vervolgens de oefenwedstrijden niet mee doen door mijn heupblessure. De formatie waarin we achterin stonden de laatste wedstrijden, zo stonden we tegen Rotterdam voor het eerst. Toen speelden we gewoon goed maar Rotterdam ook.” Helaas zullen ze voor volgende week in de achterhoede toch weer het één en ander moeten gaan verschuiven doordat Pieter Wiegman een liesbreuk heeft opgelopen. Havenga: “Pieter gaat vandaag onder het mes dus die is nu een tijd uitgeschakeld waardoor we achterin weer moeten gaan schakelen en hopen dat Sander (de Wijn, red.) en Dullemeijer (Daan Dullemeijer, red.) snel terugkomen.”

Reageer