Matchwinner Nefkens: “Hurley was beter”

Foto © Gerrit van Keulen

Schaerweijde speelde zich woensdagavond dan eindelijk na vijf play-off-seizoenen in de Hoofdklasse. Een ware prestatie, want de club uit Zeist speelt sinds 1990 niet meer in de sterkste competitie ter wereld. Maar heel overtuigend was het echter niet. Tegenstander Hurley won namelijk de eerste wedstrijd met 2-1, waarna Schaerweijde de tweede wedstrijd naar zich toe trok met een 3-1 overwinning. Een derde en beslissende wedstrijd moest er dus aan te pas komen en mondde uit in strafballen.

Een spannender scenario was nauwelijks denkbaar en de ontlading in de kuil was dan ook groot toen de winnende strafbal van de stick van Luc Nefkens kwam. Maar wat vond Nefkens na afloop eigenlijk van de wedstrijd?

“De wedstrijd op zich was niet heel veel van onze kan,” vertelt de matchwinner op Hockey.nl. “Hurley was beter en overblufte ons. Wat ze twee keer niet deden, lieten wij vandaag wel zien; echt hockeyen en er vol voor gaan. En wij hebben een beetje geprobeerd onze kansen te pakken. En dan krijg je op het laatst nog een strafbal. Die gaat er niet in, waardoor er een strafballenserie komt.”

Het was dus de zaalinternational die voor de vijfde en beslissende strafbal mocht tekenen. Vol ongeloof reageert de matchwinner: “Het lijkt allemaal nog een beetje onecht. We werken hier al een paar jaar met een vast team naar toe. Al een paar keer waren we dichtbij. Maar zo dicht bij de Hoofdklasse waren we nog nooit gekomen. En dat het dan lukt, is ongelooflijk. Je staat hier met een uitzinnig publiek, ruim 3.000 man. Dat geeft wel aan hoe het leeft op de club en hoe iedereen erachter staat. Ja, Zeist liep uit. In de Dorpsstraat kon je waarschijnlijk een kanon afschieten,” aldus de dolblije Nefkens op Hockey.nl

Comments (4)

 1. Schaerweijde FAN

  Hurley was beter, maar wij hebben de beker!

 2. Hoppatee

  Schaerweijde gefeliciteerd!! Mooie prestatie!

  Ben toch wel stiekempjes benieuwd hoe de selectie vorm zal krijgen. Nog niet bepaald een hoofdklasse-waardige selectie (mijns inziens!). Maar goed, met de 2e rangs aussies,kiwi’s,koreans etc maak je volgend jaar in de hoofdklasse allicht een hele goede kans!!

 3. de Red-Army het beste supporters legioen in de hockeywereld
  Wij zijn schaerweijde en wij zijn kampioen!

 4. CUL SNEKFEN held!!!

Reageer