Middleton: “Ik kijk ernaar uit om terug te gaan”

Afgelopen weekend was het de laatste wedstrijd voor Barry Middleton in het shirt van HGC. Volgend seizoen keert hij terug naar Engeland om zich onder andere voor te bereiden op het aankomende wereldkampioenschap.

Middleton speelde zich afgelopen weekend veilig met zijn club door met 1-0 te winnen van Pinoké. Door de winst eindigde HGC op de negende plaats en werden play-outs afgewend. Ook zijn vriendin Beckie Herbert, die bij de dames van Pinoké hockeyt, moest zich veilig spelen. Door haar gelijkspel tegen HDM werden directe play-outs ontlopen.

“Het is mooi dat we er allebei zijn ingebleven, zegt Middleton in het AD/Haagsche Courant. Met play-outs had Middleton niet direct op een goede afloop vertrouwd. “Ik maakte mij wel zorgen. Ik weet wat het is om een seizoen lang veel wedstrijden te verliezen en dan te moeten spelen tegen teams die het hele jaar lang gewonnen hebben. Die zijn mentaal vaak sterker. Je wilt die wedstrijden gewoon niet spelen. Dit is een grote opluchting.”

Nu eindigt er voor Middleton een hockeyavontuur in het buitenland. Hij verlaat de club uit Wassenaar waar hij tussen 2006 en 2010 ook al speelde. “Ik moet terug naar Engeland vanwege de voorbereiding met het nationale team. Het voelt vreemd. De laatste keer dat ik hier vertrok, wist ik dat er altijd een kans was om terug te keren. Nu weet ik: dit was mijn laatste optreden in Nederland. Het is vreemd, maar zo gaat het leven. Om eerlijk te zijn: ik kijk ernaar uit om terug te gaan,” vertelt de aanvaller. 

De 270-voudig international verhuist naar Marlow. Een plaatsje ten westen van London en vijf minuten van de plek waar de nationale ploeg traint. Volgend seizoen draagt Middleton het clubtenue van Holcombe, dat op het één na hoogste niveau van Engeland acteert. “Ik ken de coach erg goed en ze hebben plannen om te promoveren. Ze willen binnen een paar jaar één van de topteams in Engeland zijn. Daarbij wil ik mij met de nationale ploeg focussen op de Hockey World League, het EK en hopelijk het WK. En de competitie in Engeland is niet hetzelfde als in Nederland, dus het is niet zo’n groot gemis. Het is hopelijk voor een jaar.  We zullen zien of we promoveren of niet. Als het goed gaat, blijf ik hier voor een paar jaar. Het is misschien een vreemde keuze, maar hopelijk één die goed uitpakt.”

Reageer