Mink van der Weerden: ‘Minder hoeft niet altijd slecht te zijn’

Foto © Ben Haeck – www.hockeyfotografie.nl

Mink van der Weerden (foto, rechts) had gehoopt fit te zijn voor het Europees kampioenschap volgende maand. Maar in plaats daar van zit zijn linkervoet nu in het gips. Al sinds de play-offs kampt de speler van Oranje Zwart met een dreigend stressfractuur. Waardoor hij bij iets teveel belasting zijn voet vriijwel zeker zou breken.

Waar de oorzaak ligt is niet helemaal duidelijk, vertelt de verdediger op Hockey.nl. Van der Weerden gooit het op een combinatie van factoren. “Ten eerste was het een lang en zwaar seizoen. Dat ik de corners sleep heeft er zeker ook mee te maken. Er komt veel druk op mijn linkervoet bij het slepen. Ook heb ik na de winterstop een bal op mijn teen gehad waardoor ik onbewust een tijdje anders ben gaan lopen.”

In een poging om het EK (20-28 augustus) te halen probeerde Van der Weerden in juni fit te blijven door bijvoorbeeld veel te fietsen. Maar toen onlangs bleek dat de international op die manier maar heel langzaam herstelde, werd besloten om tot gips over te gaan.

Van der Weerden: “Deze blessure gaat het snelste over met absolute rust. Maar ik kon in de voorbereiding op het EK natuurlijk niet helemaal niets doen. Dan zou alle kracht uit mijn benen zijn. Toen bleek dat ik het EK toch niet ging halen, hebben ze er alsnog gips omheen gedaan.”

En nu ligt de Brabander dus plat. “Het rusten en niksdoen is heel saai. En het gips moet er nog meer dan twee weken om blijven. Ik ben nog nooit zo lang uitgeschakeld geweest. Best vervelend.”

Tijd om na te denken heeft Van der Weerden genoeg en hij heeft inmiddels ook al een wijze les getrokken. “Ik train altijd veel en graag, maar met wat meer rust had deze blessure misschien voorkomen kunnen worden. Minder hoeft niet altijd slecht te zijn.”

Reageer