Mink van der Weerden: "Natuurlijk vind ik het zuur voor Taeke"


De meeste vragen van journalisten aan Mink van der Weerden gaan over het afvallen van zijn concurrent, Taeke Taekema. “Natuurlijk vind ik het zuur voor Taeke”, zegt Van Der Weerden in het Eindhovens Dagblad. “Zoals ik het ook vervelend vind voor die andere afvallers. Ik zit gelukkig wel bij de selectie van zestien spelers en ben gewoon blij dat ik er in Londen bij ben.” Mink van der Weerden heeft van de hele selectie de minste interlands, en dus de minste ervaring. Er is maar een manier om te bewijzen dat hij er echt bij hoort: “Als ik het gewoon goed doe in Londen, dan hoor je er niemand meer over.”
De Brabander is een echte perfectionist op het hockeyveld, “als het niet gaat zoals ik in mijn hoofd heb, dan kan ik behoorlijk boos worden op mezelf, zo’n bal die er per ongeluk ingaat, dat toeval, daar heb ik niets aan.” Maar toch tekent hij blind voor een lelijke treffer als die Oranje het goud bezorgt. “Als ik tijdens de Olympische finale aan het einde van de wedstrijd een corner mag nemen en hij rolt binnen omdat de keeper er per ongeluk overheen schopt, dan ben ik er wel blij mee, hoor.”
Bron: Eindhovens Dagblad

Comments (10)

 1. He, zullen we Mink gewoon even met rust laten?! Al dat gedoe over Taekema.. Het is niet Mink zijn schuld..

 2. @Hanneke: wat een vreemde reactie!!!!Heel erg beschermend voor een grote knul. Natuurlijk is het Mink zijn schuld niet maar het is toch logisch dat de journalisten zijn reactie willen peilen . Hoe je het ook bekijkt en en denk in jouw geval voelt, de bondscoach heeft Mink voorrang verleent boven Taeke en daar komen ook voor Mink vragen over.
  Een wielrenner net over de streep krijgt ook de meest rare vragen dus als je topsporter moet je daar maar mee om leren gaan en is gevraagde hulp zoals hierboven een beetje zielig.

 3. Ben het met hockey eens. Deze vragen zullen blijven komen, of ze nu wel of geen goud winnen.
  Mink kan er verder uiteraard niets aan doen, maar dit blijf je toch houden. Zeker nadat van Ass de in mijn ogen nogal vreemde en totaal onjuiste uitspraak heeft gedaan dat de corner van vd Weerden en Weusthof net zo goed zijn als die van Taekema. Uhhh juist van Ass.

 4. Volgens de statistiek seizoen 2011/2012
  Weusthof 36 doelpunten
  Taekema 26 doelpunten
  vd Weerden 17 doelpunten
  Volgens de coach voegen Weusthof & vd Weerden meer toe als speler(s) in het veld dan Taekema,
  waarvan acte .

 5. Je hebt nu alle doelpunten erbij gepakt. Ik heb het toch echt over strafcorners, waar van Ass een sneer naar Taekema uithaalden. Kinderachtig en onjuist. Weusthof heeft meer doelpunten, maar is ook een spits. Kijk maar eens bij de vrouwen; geen Paumen maar Lammers. Vermoedelijk verandering van de stick.
  qua strafcorner loopt Taekema duidelijk voor op beide heren. We weten dat de tegenstander staat te bibberen als taekema een strafcorner gaat nemen. Van Waekema weten we ook dat hij onder druk kan presteren. Vd weerden zal dit eerst moeten bewijzen.
  Oh en Taekema: 239 caps, 221 goals.
  Spreekt voor zich.

 6. uithaalden = uithaalt.

 7. Mink miste door een voetblessure ongeveer 1/3 van de competitie en heeft dan ook een lagere eindstand qua goals. Qua corner is die van Mink gelijkwaardig zoniet beter dan die van Takema en veel beter dan die van Weusthof.

 8. Of de corner van Mink van Weerden beter of slechter is dan die van Taeke, of hij nu een voetblessure gehad heeft(blessure gevoelig??) of niet het is een verrassende beslissing van v.Ass om Mink boven Taekema te verkiezen.Mink heeft weinig internationale ervaring maar misschien gaat hij daardoor onbevangen naar Londen. Dat hockeyend Nederland de keuzes van v.Ass niet begrijpt moge duidelijk zijn. Maar om nu te stellen dat v.Weerden in spelpositie beter is dan Taekema?? Ik heb het niet gezien de afgelopen 4 wedstrijden. OK hij rent harder, beweegt meer, maar echt beter???? Dat zal de tijd leren

 9. @Yep; over vd Weerden en Weusthof zal iedereen het eens zijn dat die van Vd weerden beter is. Mijn voorkeur gaat ook uit naar die van Taekema al is het maar alleen vanwege de angst bij de tegenstander als hij achter de bal gaat staan. Maar ben benieuwd of Mink de mentale druk aan kan, denk dat dat veel belangrijker is op zo’n toernooi.
  Vd Weerden en Taekema zijn ongeveer hetzelfde qua spel en hebben ongeveer ook dezelfde zwakheden. Puur op ervaring en weerstand tegen mentale druk en ook de mentale angst van de tegenstander op de corner had ik voor Taekema gekozen.
  Qua verdegigend werk en dus qua spel ontlopen ze elkaar niet veel. Daarnaast snap ik de onbevangenheid wat je oppert, echter zal Mink een grotere druk mee krijgen dan bijvoorbeeld Lidewij Welten had toen zij naar Beijing ging. Welten hoefde geen corner te nemen, kan voorin frank en freij spelen naast ervaren toppers en had natuurlijk achterin Booij en Schopman staan.

 10. @lynn, jij weet dat tegenstanders gaan bibberen op de lijn bij een corner van Taekema waar haal je deze wijsheid vandaan?
  Het onder druk presteren van Taekema valt allemaal wel mee want hij maakt amper belangrijke doelpunten op momenten dat het erom gaat, dat optellend bij zijn veldspel is het helemaal niet vreemd dat Taekema thuisblijft.
  Hij heeft geweldig veel goals gemaakt in Oranje maar zelden op belangrijke momenten de uitzondering is het ek 2007 .

Reageer