Nederland moeizaam langs België


De Oranjeheren hebben hun derde wedstrijd bij het toernooi om de Champions Trophy gewonnen.
België was in Melbourne een harde noot om te kraken, maar de ploeg van Paul van Ass hield de zuiderburen met 5-4 van een stunt af.
In de eerste helft leek Oranje nog op weg naar een eenvoudige overwinning. Het eerste doelpunt liet weliswaar lang op zich wachten, maar nadat de strafcorner van Jeroen Hertzberger raak gevallen was, ging het snel.
Het betere veldspel van Oranje werd in de score uitgedrukt door doelpunten van Quirijn Caspers en, op slag van rust, de 3-0 van Tim Jenneskens uit de rebound van een strafcorner.

Belgen laten Oranje even wankelen

De wedstrijd leek beslist, maar de ploeg van Marc Lammers kwam goed terug.  In een tumultueuze fase vlak na de rust bracht Tom Boon België terug in de wedstrijd met twee treffers binnen drie minuten.
Robbert Kemperman zorgde weer voor een buffer, maar bij de Belgen leek alles er nu in te vliegen. Amper twee minuten later kwam België weer terug in de wedstrijd toen Alexander Hendrikx de bal uit een korte hoekslag in de kruising sloeg: 3-4. Oranje, had veel kansen  en achterin was het soms slordig, waardoor de Zuiderburen er gevaarlijk uitkwamen. Het leek even echt te wankelen. Een spannende wedstrijd.
Vlak voor tijd benutte  Valentin Verga een strafbal en het duel was beslist. Dat de Belgen in de allerlaatste seconden nog 5-4 maakten via Xavier Rekinger uit rebound van de strafcorner deed er niet meer toe.
Bron: NOS

Reageer