Nederland opnieuw eenvoudig langs België – Hoofdklasse Hockey Nederland

Nederland opnieuw eenvoudig langs België


Oranje heeft donderdag op de Düsseldorf Masters opnieuw een overwinning geboekt op België. In het vierlandentoernooi als voorbereiding op de Olympische Spelen won Oranje met 3-0. Afgelopen zondag was de ploeg van bondscoach Paul van Ass in een oefenduel ook al te sterk (3-1 winst) te sterk voor de zuiderburen. België is in Londen tegenstander van Nederland in de poule.
Roderick Weusthof had een belangrijk aandeel in de overwinning, hij scoorde tweemaal (Floris Evers was hierbij na een prachtige actie aangever). Het derde doelpunt kwam op naam van Valentin Verga. Zaterdag en zondag volgen de op papier ‘echte’ testcases, als Nederland aantreedt tegen Spanje en respectievelijk Duitsland.

Comments (10)

 1. Wat is het opeens stil zeg door alle criticasters hier op het forum!
  Gefeliciteerd Oranje! Ga zo door richting de OS! Heb vertrouwen in deze ploeg!!

 2. Nochal logisch Student !! Belgie is natuurlijk NIET te vergelijken met landen als Duitsland,Spanje of Australie. Dit betekent niet dat ik niet blij ben met hun overwinning op Belgie !! Het geeft hen in ieder geval “zelfvertrouwen” en mij een “blij” gevoel.

 3. @diederik : leef je nog in het grastijdperk?
  België ging ten koste van Duitsland naar de Spelen van Beijing en recenter ten koste van Spanje naar London. B versloeg recent Pakistan met 6-1 dat daarna gelijk speelde tegen NL. B zit op het niveau van Spanje en Nieuw Zeeland bv, een fractie onder GB, een fractie meer onder NL en nog een stapje minder dan Australie en Duitsland. Maar B is inderdaad niet in vorm en speelt zonder een belangrijke werkkracht op het middenveld de laatste paar wedstrijden. B vooral blijven onderschatten, dan zouden ze nog wel eens kunnen verrassen in London 😉

 4. Hi Belg, ik leef inderdaad onder een steen !! Dank voor jouw overzicht. Des te blijer ben ik nu met het resultaat van Oranje.
  Ik zal Belgie NOOIT meer onderschatten, waarvan acte.

 5. @Belg, Diederik heeft natuurlijk gewoon gelijk Belgie is niet te vergelijken met landen als Australie en Duitsland. Jij komt met een resultaat uit 2007 dat Belgie won van Duitsland dat is meer dan 5 jaar geleden. Verder kom je met oefenwedstrijden op de proppen die niets zeggen het woord zegt het namelijk al oefenwedstrijden, wedstrijden om dingen uit te proberen en niet altijd in je sterkste samenstelling spelen.
  Hoeveel werd Belgie ook alweer in Beijing?

 6. @Belg, de Nederlanders weten ook wel dat Belgie goed is. Sommige Nederlanders moeten er gewoon even aan wennen dat jullie bijna net zo goed zijn als wij. En misschien is het ook kwestie van jaloezie, jullie hebben namelijk wel een goede bondscoach.
  Hij heeft in ieder geval een trucje van de Duitsers goed afgekeken: verstoppertje spelen. Doen onze oosterburen ook regelmatig, gewoon niet het achterste van de tong laten zien op momenten dat het niet hoeft.
  Dit Nederlands elftal leeft van overwinningen in oefenwedstrijden dus zij pieken er rustig op los. Ik vrees dat het straks in Londen weinig wordt. Maar dat is weinig nieuws en daarom wordt er niet meer zo op gereageerd.

 7. Ok eerste winst is binnen. Verder met de halve competitie in dit vier landen toernooi met nog twee wedstrijden dit weekeinde. Zondag voor vijfen weten we meer waar ons NL elftal staat.

 8. Lees intervieuw van v.Ass””ik gooide ze in de vijver”” Dacht dat de man ze hockeyen met elkaar moest leren en geen zwemmen. Caspers niet mee, maar zoon Seve wel. Durf bijna te gaan wedden dat Seve ook mee gaat naar Londen.

 9. @hockey, wat wil je nou eigenlijk precies zeggen?
  Zowel Caspers als Seve gaan natuurlijk beiden niet mee.

 10. @bal, wat ik ermee wil zeggen is dat deze man zo onvoorspelbaar is en zijn ego zo groot is dat hij waarschijnlijk voor zichzelf en de zijnen er het beste van maakt. Niet voor het Nederlands elftal, dat is onder zijn leiding een lachertje geworden de afgelopen maanden. Hou je mond, doe je werk maar verschijn niet steeds in de media met al die metaforen. Maar inderdaad, bal, gekleurd van mijn kant want ik erger me dood aan die ballen die niks anders kunnen dan zichzelf naar voren schuiven.

Leave a Reply