Nederland opnieuw te sterk voor Nieuw-Zeeland

De Nederlandse hockeyers hebben de laatste oefenwedstrijd op eigen bodem in de aanloop naar de Olympische Spelen met 3-2 gewonnen van Nieuw-Zeeland. Vrijdag was de ploeg van bondscoach Paul van Ass nog met 3-0 te sterk voor deze opponent.
Oranje kwam op het terrein van Kampong vroeg op achterstand. Richard Petherick bracht de bezoekers op voorsprong. Het antwoord van Nederland volgde snel. Bob de Voogd maakte na een kwartier spelen gelijk: 1-1. Vlak voor rust zorgde Floris Evers voor de Nederlandse voorsprong, na voorbereidend werk van Teun de Nooijer.
In de tweede helft bracht Mink van der Weerden, die zaterdag ook al trefzeker was, de marge naar twee. Blair Hilton maakte in de slotfase nog 3-2.

Comments (2)

  1. De laatste 6 oefenduels gezien en niet onder de indruk geraakt van het spel van onze heren!!! Het oogt rommelig door het vele gewissel, de heren kunnen elkaar slecht vinden en er wordt een tomeloze energie gebruikt die soms wat chaotisch en paniekerig overkomt. Zoals v.Ass zichzelf verdedigd: we spelen zeer aanvallend. Maar als dan de Wijn en Jolie naar voren gaan sttat Verga achter . Nee , hoe graag ik zou tekenen voor een plak , het is geen mooi hockey en zeker niet overtuigend ondanks de winst.

  2. Iman Trafo

    Het hoeft op de OS ook niet mooi, als er maar gewonnen wordt. Niemand weet later nog hoe er gewonnen werd, alleen de winst wordt in de annalen vermeld.

Reageer