Nederland verslaat Nieuw-Zeeland


Nederland is tot de halve finales doorgedrongen. Oranje was in Melbourne in de kwartfinales met 2-0 te sterk voor Nieuw-Zeeland.
Nadat de Black Sticks al in de eerste minuut een strafcorner onbenut gelaten hadden, nam Oranje al snel het heft in handen. De ploeg van Paul van Ass liep met verzorgd en bij vlagen razendsnel spel over de tegenstander heen.
Herzberger tekende uit een strafcorner met een harde push in de kruising voor de 1-0. Nieuw-Zeeland kwam er nauwelijks aan te pas, maar haakte aan omdat Oranje een handvol kansen om de score uit te bouwen, liet liggen. …

Van Ass geniet van ‘flashy’ spel

… Na rust bleef Nederland dominant én kwistig met de kansen. Uiteindelijk wist Billy Bakker de sufgetikte tegenstander de knock-out uit te delen.
Nieuw-Zeeland gaf, zonder dat het iets opleverde, steeds meer ruimte weg. Oranje vergat echter ook in de aantrekkelijke slotfase zichzelf te belonen.
“Het flashy spel van de eerste twintig minuten keerde na de rust terug”, stelde Van Ass tevreden vast. De coach had een glimp gezien van het spel zoals hij dat met Oranje voor ogen heeft.”Al zou het mooier geweest zijn als we er een paar meer hadden gemaakt”. Nederland stuit nu op Pakistan dat verrassend de Duitsers met 2-1 uitschakelde.
Bron: NOS

Comments (2)

 1. Ja, ben echt trots op de mannen!
  you go boys!

 2. hi wout,
  leuke reactie!
  ja man, die jongens van NLs elftal zijn echt ongelooflijk goed bezig.
  wat een talenten lopen er rond heh!!
  Nou tot snel en idd!!! YOU GO BOYS!

Reageer