Nederlands elftal werkt eerste training in 2011 af

Dinsdagmiddag vond de eerste training van de Oranjemannen van het nieuwe jaar plaats. Een groep van 22 spelers stond gistermiddag op het veld van Rotterdam. Alleen Taeke Taekema ontbrak, hij herstelt van een knieoperatie. Bondscoach Paul van Ass kijkt tevreden terug op de eerste samenkomst van de Nederlandse ploeg.

Het was een maand geleden dat Oranje voor het laatst samenkwam. In december stonden oefenwedstrijden tegen België en Frankrijk gepland, maar door de winterse omstandigheden werden deze duels geschrapt. “Lekker om weer op het veld te staan”, vertelt Van Ass tegen Hockey.nl.

Na vijf kwartier zonder en een uur met bal en stick zat de eerste training van 2011 erop. “Het viel me zeker niet tegen, er is goed getraind. De jongens waren conditioneel wel iets teruggevallen, maar hun basis is zo goed dat er weinig voor nodig iets om op het oude niveau terug te komen.”

Door de knieoperatie van Taekema in december kan Van Ass in de voorbereidingsmaand januari geen beroep op de cornerspecialist doen. “Dat was het beste moment om die operatie plaats te laten vinden. Taeke zal waarschijnlijk niet met bal en stick in actie komen in januari. We hebben wel afgesproken dat hij zich in de tweede deel van de trainingsstage in Cadiz bij de groep voegt. Anders mist hij te veel stappen in het groepsproces en besprekingen.”

Bron: Hockey.nl

Reageer