Nieuw-Zeelander Blair Hilton naar Schaerweijde

Schaerweijde contracteert Nieuw-Zeelandse international Blair Hilton
Schaerweijde heeft in de aanloop naar haar tweede jaar in de hoofdklasse de Nieuw-Zeelandse international Blair Hilton (23) vastgelegd. Deze behendige, aanvallende middenvelder uit Wellington is geen onbekende op de Nederlandse hockeyvelden. In het seizoen 2010-2011 speelde Hilton, die sinds 2009 liefst 71 keer is uitgekomen voor de Black Sticks, bij overgangsklasser Klein-Zwitserland. Hilton is momenteel herstellende van een blindedarmoperatie maar werkt hard om zich volgende week weer in de nationale selectie te spelen, die straks in Londen de Olympus zal gaan beklimmen. Met Hilton heeft de Zeister hoofdklasser de eerste serieuze versterking in de aanvallende linie in huis gehaald. Dat was noodzakelijk omdat Roderik Reinstra en Just van den Broek in het komend hoofdklassejaar niet meer terugkeren in de selectie. Zij zijn gestopt. Schaerweijde gaat ondertussen door met gerichte versterking van het team.
Bron: Arjan Klaver

Comments (24)

 1. Huppa.. is Blair dan ook weer € 50.000 rijker geworden? Of betalen ze dat alleen voor orginele Aziaten?

 2. De halve selectie van NZ komt naar de hoofdklasse.
  SCHC heeft er schijnbaar ook 3 vastgelegd

 3. Nineteen

  Peter..you on crack!?

 4. Nineteen; Op dit moment toevallig niet.
  Ben daarentegen dan wel een well-informed Crackhead! Of niet dan?

 5. En jaa hoor, daar zijn we weer begonnen met het halen van B-spelers naar de hoofdklasse, wel done allemaal!

 6. Peter…. 50K?? Well-informed?? Misschien wat economisch nieuws gemist.
  Gelukkig is Denzel zo goed op de hoogte van het internationale hockey 🙁

 7. Sorry Bruce, maar een beetje realiteit is op zijn plaats. 79 interlands voor nieuw-zeeland op die leeftijd zegt mij niks aangezien daar iedereen wordt geselecteerd die zn stick normaal vasthoudt, niet voor niets speelt nieuw-zeeland niet in de wereldtop en bijna alle buitenlanders die tot nu toe komen zijn nieuw-zeelanders…maargoed clubs moeten natuurlijk zelf weten waarin zij hun geld investeren.

 8. Nineteen

  Denzel! Azlan Shah Winners – New Zealand!!?

 9. Vierde op de laatste CT Denzel… Rotterdam na vertrek van de kiwi’s ingestort…

 10. Klopt Bruce, er zit echter wel een heel groot verschil tussen de top 5 van NZ en wat daaronder zit. Hopping is middengroep. Niveau goede hoofdklasser.

 11. Hilton bedoel ik.

 12. Shaka Zulu

  Blair is een geld wolf. Zal me niets verbazen als hij voorstelijk betaalt wordt…

 13. de enige Blair is BONNY.

 14. Denzel heeft wel gelijk. Als het zo doorgaat wordt de hoofdklasse een opleidingsinstituut voor middelmatige buitenlanders.
  Ik moet er wel om lachen. Blair Hilton komt een jaar in Zeist hockeyen, gaat heel veel leren en krijgt er een nog een aardig zakcentje voor. Voor die jongen een win-win situatie. En voor het Nederlandse hockey? Ja, ik hoor het ze al zeggen, ‘de jonge jongens kunnen veel van een buitenlander leren’. Klopt, maar niet van Blair Hilton.

 15. @Nineteen: begin je nou serieus over dat ze winnaar zijn van de Azlan Shah Cup, alsjeblieft laat me niet lachen! Dat toernooi hebben ze inderdaad gewonnen, maar je weet wie er meededen toch aan dit toernooi in 2012?? Ze hebben met pijn en moeite de finale met 1-0 van argentinie geworden en India is 3e geworden, echte ‘toplanden’ doen dus mee aan dat toernooi. Ander leuk feitje over nieuw-zeeland en de Azlan Shah Cup: dit was de eerste keer dat ze in dit door ‘toplanden’ bezette toernooi de finale haalden, daarvoor zijn ze sinds 1983 4 keer 3e geworden…het is gewoon een feit dat australie en duitsland op dit moment de echte toplanden zijn, dat nederland, engeland en spanje daar onder zitten en dat de rest vd landen gewoon voor spek en bonen de toernooien meedoet.
  Wat John zegt klopt helemeaal, alle cliché’s over dat de jonge jongens zoveel van blair hilton (wie? hoe heet die gozer? blair hilton? jaaa ja, die kennen we allemaal wel…) gaan leren zullen wel uit de kast getrokken worden. Ja hij zal best iets kunnen, nee hij is geen toevoeging voor de hoofdklasse, ja het weer zonde voor de hoofdklasse dat er weer een B-speler is aangetrokken, nee ik hoop niet dat er nog meer spelers van het caliber blair hilton naar de hoofdklasse komen, en ja met zulke spelers gaat schearweijde zeker nooit middenmoot spelen wat ze zo graag willen en laatst in een interview stond….

 16. Schaerweijde

  Peter, weet niet wie jij bent maar je bent heel slecht geinformeerd. mvg Arnold von Weiler

 17. Blair wie?

 18. Tony Blair

 19. En hij is de broer van Bonny

 20. Ik kom uit de buurt

  Blair Hilton was een prima speler in de overgangsklasse. Blair Hilton is een prima speler in het NZ XI, niet de allerbeste maar wel een prima speler.
  Ben benieuwd of hij het niveau van Schaerweijde en de hoofdklasse écht aankan. Heb zo mijn twijfels maar alleen volgend jaar zullen we het zeker weten.

 21. Je komt in de buurt

  Een prima overgangsklasse speler hoef je niet uit het buitenland te halen;)

 22. Ik kom uit de buurt

  @je komt in de buurt, daar ben ik ook bang voor.

 23. Snap ut niet

  Ik snap het niet meer. Hoe kan het nu toch zijn dat het in Zeist e.o. (toch een broeinest van kakkers -niet negatief bedoelt- en dus hockeyers) niet mogelijk is een elftal kwalitatieve Nederlanders op te stellen. Ik begrijp dat je even de tijd nodig hebt om een team van hoofdklasseniveau op te tuigen maar ik begrijp niet dat je dan een legertje spelers van weg invliegt. Zonde van het geld!!

 24. ik ook niet

  Ik snap het ook niet meer…. als je dan bekijkt dat in het team van Schaerwijde afgelopen jaar maar 1 speler uit hun eigen jeugd opleiding zat welk perspectief biedt je je eigen jeugd dan… wellicht beter/goedkoper geld te investeren in je eigen jeugdopleiding…..

Reageer