Nieuwe column:Backhand

Het dondert in het mooiste hockeystadion van Nederland.
Het mooiste hoofdklasse hockeystadion ligt in ons land aan de Maas. Niet het historische Wagener in Amsterdam waar weliswaar veel internationale wedstrijden worden gespeeld maar je elke keer weer afvraagt wanneer de houten tribune waar je op zit instort of als je aan de andere kant zit je doorweekt bent. Nee in Rotterdam hebben ze het voor elkaar. Grote betonnen tribunes aan de ene kant met een enorme capaciteit en stoelen die verrassend comfortabel zijn. Aan de ander zijde een hoge brede trap met daarboven toegang tot de kantine. Ik krijg steeds minder begrip voor de hockeybond die Amsterdam nog als nationaal stadion bestempelde en geen keus maakt voor Rotterdam maar wachten totdat er in Den Haag in 2014 een nieuw stadion staat voor het WK. Voor Hagenaar en bondsvoorzitter Johan Wakkie een ultieme natte droom om zijn loopbaan af te sluiten.
Het stadion is perfect en toch wil het maar niet lukken met de tophockeyploegen van HC Rotterdam. Dit seizoen startten de heren ontzettend slecht met een nederlaag in Laren maar herstelden daarna en de laatste vijf wedstrijden voor de winterstop werden gewonnen. Al werden deze wedstrijden volgens kenners wel met het nodige geluk gewonnen. Toch staan de Rotterdamse heren op een keurige tweede plaats.Vreemd dat er in de winterstop ineens weer roerige tijden aanbreken of waren de hoofdrolspelers in staat om 12 wedstrijden lang hun plas op te houden. De door het grootste gedeelte van de selectie gewaardeerde assistent coach Pim Wijzenbeek werd, met wederzijds goedvinden, heengezonden. Ja hoor, wie laat zich nou met wederzijds goed vinden het leukste in zijn leven ontnemen? Voor de competitie begon werd Hans Streeder, die het goed deed vorig seizoen, weggepromoveerd naar de functie van technisch directeur. Streeder zag voor zijn assistent Wijzenbeek veel mogelijkheden voor het nieuwe seizoen maar daar had het bestuur geen fiducie in. Er moest een peoples manager komen en geen” harte hund” zoals Streeder en Wijzenbeek. In Den Bosch waren ze met de prestaties van heren 1 vorig seizoen niet tevreden en dus ook niet over coach Reinoud Wolff. Deze had een aflopend contract en mocht met veel medewerking van het bestuur naar Rotterdam. En daar zaten ineens twee kapiteins op het schip met uiteenlopende visie. De geroutineerde spelers merkten de tweespalt gelijk op en uitte hun onvrede openlijk tijdens besprekingen. Streeder mocht als dank zijn eigen kandidaat melden dat die eruit moest. En nu zit de selectie opgescheept met een peoples coach die door velen niet wordt gerespecteerd maar door op zijn strepen te staan het roer in handen houd. De selectie is sterk genoeg om in de Play offs te geraken en daardoor wordt er veel vuile was binnen gehouden.
Bij de dames was de chaos vorig seizoen al duidelijk. Caroline van Nieuwenhuyze werd kort voor het einde van de competitie door Rotterdam ontslagen (vanwege tegenvallende resultaten) en de harde Robbert Paul Aalbregt werd voor de resterende wedstrijden aangesteld. Hij wist de selectie te behoeden voor Play out wedstrijden of erger maar mocht weer van het toneel af toen het nieuwe seizoen zich aandiende. Het nieuwe seizoen werd begonnen met Remco Hartgers die met veel overtuiging begon. Al snel bleek dat ook de aanpak van Hartgers niet in goede aarde viel. Naar de buitenwereld toe vanwege tegenvallende resultaten maar die rekening krijgt een coach pas aan het einde van het seizoen en niet tijdens. Streeder mocht ook dit slecht nieuws gesprek aangaan met Hartgers en zit nu zelf op de bank bij dames 1. Noodgedwongen,want zowel Wijzenbeek als Hartgers dient dit seizoen te worden doorbetaald. Er is geen geld om nog eens iemand erbij te nemen. Tenzij een gefortuneerd lid van de uitstekende businessclub van Rotterdam het op zijn heupen krijgt. Het dondert aan de Maas in het mooiste hockeystadion van Nederland!

Comments (6)

  1. Misschien eerst Nederlands leren schrijven voordat je aan een column begint? Onderwerp is op zich interessant maar als je een ‘inside’ stuk gaat schrijven mag iets meer diepgang ook. Kom op hkh.nl.. Het niveau mag omhoog!

  2. p groenedaal

    Nu het dondert in hockeyland,had ik liever dáárover een column willen zien. Dít onderwerp vind ik op dit moment niet zo interessant.

  3. @p groenedaal, wat let je.

  4. Hoe kan je nu spreken van het mooiste stadion van Ned. , haha zeker geen historisch besef, dat betonnen winderige blok daar in r’ dam mag je met goed fatsoen niet eens vergelijken met het Wagener. Schaam je Bassie, vraag het eens aan de spelers zelf, r’ dam mist elke gezelligheid, je kan er wel lekker vliegeren waarschijnlijk

  5. Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat de spelers het stadion een stuk mooier vinden dan dat vervallen ding van Amsterdam wat je eigenlijk niet eens meer een stadion kunt noemen. Het zijn meer een aantal vervallen tribunes vergelijkbaar met een amateurvoetbalclub.
    Ik ben het er dan ook helemaal mee eens dat internationale wedstrijden in Rotterdam gespeeld zouden moeten worden, alleen al voor de uitstraling en het visitekaartje wat Nederland daarmee afgeeft.

  6. Wanneer begint Prison Break weer .zit nu te kjiekn naar de afleveringen vanuit Amerika. Heb het nog niet zien staan in het schema van RTL ..Misschien toch beter kjiekn .

Reageer