Norris-Jones: “SCHC wilde geen contractverlenging”

Twee weken geleden kwam het nieuws naar buiten dat SCHC-speler Lloyd Norris-Jones het trainingskamp in Buenos Aires had verlaten. Hij zou ook niet meer terugkomen bij de club uit Bilthoven. Na verschillende reacties van spelers en coach Adel Fuentes is nu het woord aan de persoon in kwestie.

“Ik heb besloten niet te tekenen voor de tweede seizoenshelft”, zo laat de aanvaller op Hockey.nl weten. “Dat was omdat mijn medespelers, en dan vooral de aanvallers, constant achter mijn rug om praatten. Daarnaast herinnerde Adel mij er steeds aan dat hij en de club niet van plan waren om mij een contract voor de tweede seizoenshelft te geven vanwege mijn prestaties voor de winterstop, en omdat ik een stille jongen ben die niet goed in het team paste.”

Daarnaast vertelt de Zuid-Afrikaanse international dat hij vond dat hij niet goed werd benut in het team. “Het is jammer dat ik niet goed ben gebruikt in het veld, aangezien ik zo veel te bieden heb als spits. Maar wanneer je je niet gelukkig voelt bij een club, is het erg moeilijk om je beste hockey te laten zien. Ik voelde dat ik geen meerwaarde voor het team kon zijn, omdat ik ongelukkig was en op de verkeerde manier ben gebruikt.”

“Het probleem lag aan twee kanten. Ik was opgebrand en heb niet alles ondernomen om één te worden met het team. Aan de andere kant heeft de ploeg ook niet geprobeerd mij toe te laten en te accepteren.”

De aanvaller zal nu zijn geluk gaan beproeven in de Australische competitie.

Bron: Hockey.nl

Comments (3)

  1. Wie bedenkt nu een 1/2-jaar contract voor een speler? Ook nog bij een speler uit Zuid Afrika? Terwijl je weet dat er in verscheidende landen de competities nu beginnen en dat in sommige landen er tussentijdse transfermogelijkheden zijn? Dan kan hij dus weg wanneer hij wilt? Welke dombo heeft dit bedacht? Die tophockeycommisaris van SCHC heeft het over contractbreuk? Terwijl die dus een 1/2 jaar contract heeft? Dan is dat dus geen contractbreuk, maar zij weet van niks? Lekker beleid daar! Raar ook overigens dat Adel in zijn verhaal het weer niet heeft over het niet verlengen van het contract, waarom meldde hij dat niet…

  2. Tja, soms kun je erg selectief met de ‘waarheid’ om gaan. Dat blijkt wel weer eens!

  3. Genante verschijning die Fuentes. Blaft al zijn spelers af. Denk dat ze daar bij schc het zowiezo niet op een rijtje hebben. Verbaas me al een tijd over het feit dat ze zo’n slechte keeper in het doel hebben staan en de WK-keeper van afgelopen winter op de bank laten zitten.. Lekker beleid daar!

Reageer