Oltmans: “India is een interessante optie” – Hoofdklasse Hockey Nederland

Oltmans: “India is een interessante optie”

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

Donderdag werd bekend dat een vijf-koppig panel van Hockey India Roelant Oltmans heeft voorgedragen om bondscoach te worden van het Indiase mannenelftal. “India is een interessante optie”, reageert Oltmans. “Ik heb altijd gezegd dat het interessant is om een Indiaas team te coachen.”

Echter weet de coach van Laren van niets en ontkent hij te zijn benaderd voor de job. “Ik heb nog geen enkele formele aanbieding vanuit India ontvangen. Ik weet niet waarom mijn naam wordt beschouwd als een optie voor deze baan. Zolang ik geen dergelijk aanbod ontvangen heb, is het te voorbarig om hierover te praten.

Mocht de 57-jarige oefenmeester formeel worden benaderd, dan zal de Laren-coach niet zomaar ‘ja’ kunnen zeggen. “Mijn aanvaarding van het aanbod is afhankelijk van nogal wat dingen. Ik zal over veel aspecten moeten praten voordat ik iets accepteer. Wat betreft mijn beschikbaarheid, ook dat hangt van veel dingen af,” aldus de oud-bondscoach van Oranje en Pakistan.

Het nationale elftal zit sinds het vertrek van de Spanjaard Jose Brasa na de Asian Games in 2010, waar het de bronzen plak veroverde, zonder coach. Door de deelname aan het Olympische kwalificatietoernooi in eigen land is Hockey India dringend op zoek naar een plaatsvervanger.

Bron: Van onze buitenlandcorrespondent

Mijn aanvaarding van het aanbod is afhankelijk van nogal wat dingen. Ik zal moeten op de vele aspecten spreken voor het aanvaarden van een aanbod. Wat als mijn beschikbaarheid betreft, weer het zal afhangen van veel dingen,” zei de 57-jarige

Leave a Reply