Omroep Brabant: “Hockeyers blijven winnen bij EK in Den Bosch”

Met een 2-0 overwinning op concurrent Engeland hebben de hockeyers van Oranje onder 21 laten zien dat de vorm steeds beter wordt. Boxtelaar Jelle Galema van Oranje Zwart had een groot aandeel in beide Nederlandse doelpunten. Bij het eerste doelpunt gaf hij de assist en bij de tweede goal maakte hij fraai af met een backhand.

Het team van bondscoach Sjoerd Marijne uit Rosmalen had de eerste wedstrijd tegen Frankrijk moeizaam met 2-1 gewonnen. Dinsdagavond in Den Bosch stonden er opnieuw veel fans langs de lijn om Oranje naar de overwinning te schreeuwen. Dat hielp want na een moeilijke wedstrijd stond er wel een mooie 2-0 eindstand voor Oranje op het scorebord.
Komen in vorm
“Het ging niet makkelijk maar ik ben blij dat we gewonnen hebben. En dat ik bij beide doelpunten een rol speelde is helemaal meegenomen”, zei Oranje Zwart-aanvaller Jelle Galema na afloop van de overwinning. “Het ging bij ons al een stuk beter dan in de eerste wedstrijd tegen Frankrijk. Je kunt zien dat we in vorm komen. Dat is fijn”, was de reactie van coach Sjoerd Marijne.
Olympische Spelen Rio
Marijne is dus de coach van een generatie die over vier jaar tijdens de Olympische Spelen in het echte Oranje willen uitkomen. “Er moet dan wat jeugdig enthousiasme uit maar als dat lukt staan er wel een paar spelers klaar voor het Nederlands elftal”, is hij zeker van zijn spelers. Een van die spelers zou Jelle Galema kunnen zijn. “Dat is moeilijk van jezelf te zeggen maar het gaat goed. Ik hoop er over vier jaar in Rio bij te zijn. Dan wil ik natuurlijk wel een gouden plak winnen, niet zilver”, aldus Galema.

Reageer