Onzekere toekomst voor SCHC-keeper Goedegebuure – Hoofdklasse Hockey Nederland

Onzekere toekomst voor SCHC-keeper Goedegebuure

SCHC-keeper Laurens Goedegebuure kwam vorig seizoen terug uit het Spaanse Bilbao waar hij een seizoen onder de lat stond bij Real Club Jolaseta. Daarvoor was Goedegebuure jaren eerste keeper bij de hockeyers van Klein Zwitserland. Alleen dit jaar ziet het er allemaal iets anders uit voor de goalie, want hij zit over het algemeen altijd op de bank als reservedoelman van de mannen van SCHC.

Toen hij besloot om naar SCHC te gaan, werd hem door coach Adel Fuentes een eerlijke concurrentiestrijd beloofd. “Ik wist dat er een goede Ierse keeper zou zijn, maar ik had gehoopt op een eerlijke kans. In de praktijk liepen die strijd en de communicatie teleurstellend. Dit seizoen is niet wat ik ervan verwachtte. Op de bank zitten is frustrerend. Juist door wedstrijden te keepen, word je beter. Dat merkte ik op het WK (Goedegebuure was eerste keeper van het Nederlands zaalteam dat in februari j.l. het WK in Polen speelde, red.).”

De toekomst in Bilthoven is voor de voormalig Jong Oranje-speler ongewis. “Ik kijk wel om me heen. Er moet een kans zijn bij SCHC om te keepen. Op de korte termijn wil ik een basisplaats bij een club in de Hoofdklasse, maar ik wil niet iemand zijn die continu van club verandert.”

Afgelopen zondag viel de reservedoelman in voor de geblesseerde David Harte. Of hij aankomende zondag tegen HDM ook weer onder de lat zal staan, is vooralsnog onduidelijk.

Bron: AD/Utrechts Nieuwsblad

Comments (1)

  1. 2de speler in één week die klaagt over het persoon Adel Fuentes en SCHC verlengt het contract van Fuentes nu al? Wordt weer een dure grap voor Stichtsche en ik maar weer betalen! Maar de voorzitter kunnen we er niet op afrekenen, want die is dan al weg…..

Leave a Reply