Oranje-zaalgoalie Van de Peppel breekt teen

Foto © Proshots

Keeper van het Nederlands zaalteam, Vincent van de Peppel, heeft donderdag tijdens een training met Oranje zijn teen gebroken. Tijdens een redding kwam een bal ongelukkig op zijn teen terecht. “Ik voelde meteen dat het niet goed zat. Ik heb nog wel door getraind, maar na de training werd de pijn toch te heftig”. Na onderzoek in ziekenhuis Ter Gooi in Blaricum bleek dat er in zijn rechter grote teen een breukje zit.

De timing van zijn blessure kan ronduit ongelukkig genoemd worden, want Oranje en Van de Peppel bereiden zich op dit moment voor op het WK Indoor dat begin februari van start zal gaan. Ook zijn zaalteam Amsterdam speelt volgende week de play-offs.

Op doktersadvies zal de zaalkeeper van Amsterdam twee weken rust moeten houden, maar Van de Peppel blijft goede hoop houden op WK-deelname. Of de in Bussum wonende keeper volgende week in de Sporthallen Zuid zal schitteren tijdens de play-offs, is onzeker. “Het WK heeft mijn prioriteit, dus als ik daarvoor de pay-offs moet laten schieten, dan doe ik dat”.

Reageer