Omroep Brabant: Oranje-hockeyers winnen oefenpot met 3-0 van Nieuw-Zeeland en gaan voor goud

In de voorbereiding op de Olympische spelen in Londen hebben de Nederlandse hockeyers de voorlaatste oefenwedstrijd gewonnen. In Utrecht werd op het terrein van Kampong Nieuw-Zeeland met 3-0 verslagen.
In een wat slappe eerste helft scoorde Mink van der Weerd, speler van Oranje Zwart uit Eindhoven, uit een strafcorner. Na rust speelde Oranje beter en scoorde nog twee keer via Teun de Nooijer en Billy Bakker.
Matig
“Ik vond ons de eerste helft matig spelen”, zei verdediger Marcel Balkestein na afloop. “Gelukkig hebben we dat de tweede helft rechtgezet. Al hadden we meer moeten scoren.”
Ploeggenoot Mink van der Weerden beaamt de lezing van Balkestein: “Ondanks dat we niet heel veel tegen kregen, was de eerste helft matig. Het voelde niet goed, er zat geen vuur in. In de tweede helft hebben we dat beter opgepakt.”
Goud
“Wij gaan zeker voor goud”, zegt Sander de Wijn, die in Londen zijn eerste Olympische toernooi gaat meemaken. “Het is misschien raar om te zeggen omdat je de laatste jaren niets gewonnen hebt, maar we hebben het spelersmateriaal om ook voor goud te kunnen gaan.”
Bron: Omroep Brabant

Reageer