Oranje neemt revanche op Belgen


Nederland heeft vandaag België verslagen met 3-1. Bij rust leidde Nederland met 2-0 door treffers van Mink van der Weerden, die zijn eerste corner meteen benutte, en Billy Bakker die met een schitterende backhand de Belgische keeper verschalkte. Taeke Taekema scoorde vlak na rust de 3-0 uit een strafcorner. Tom Boon deed nog wat terug voor België, ook uit een korte hoekslag, 3-1.
Nederland controleerde de wedstrijd volledig, waar de Belgen nauwelijks gevaar konden stichten. Tijdens de Olympische Spelen zit Nederland in de poule met opnieuw België en Duitsland, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland, India. Na het verlies in maart heeft Nederland weer wat vertrouwen kunnen tanken tegen de zuiderburen. Volgende week treedt Nederland opnieuw aan tegen België op een vierlandentoernooi in Düsseldorf. Spanje en gastland Duitsland zijn de andere deelnemers.

Comments (17)

 1. Eindelijk een glimp van het “willen winnen” concept, prima! Ook een mooi velddoelpunt met technisch hoogstaand hockey.

 2. Mascha de Jong laat zich in Telesport van vanmorgen maandag 18 juni 2012 uitermate kritisch uit over de toestand waarin het NL heren hockeyteam verkeert. Zij schrijft ondermeer:
  PvA kiest voor een halfslachtig alternatief met zijn 13 spelerskeuze.
  Van eenheid is geen sprake.
  Begeleidingsteam wordt uitgebreid met sportpsycholoog.
  De opportunistische actie van de bondscoach om duidelijkheid te scheppen, heeft het team alleen maar meer morrende hockeyers opgeleverd.
  Dit Oranje is bezig met taken uitvoeren, frivool hokey is amper aanwezig.
  Etc. Etc.
  Wat veel volgers van dit Oranje heren hockeyteam al weten blijkt maar al te duidelijk: PvA is een opportunist en geen leider met een visie. Geeft de buitenwacht hem al geruime tijd een dikke onvoldoende, de mannen waarmee hij het moet doen twijfelen ook over de succeskansen op de OS met deze bondscoach. Tijd voor actie.
  In het zakenleven zou menig Raad van Bestuur het doorgaan met zo’n manager een te groot afbreukrisico vinden en tot vervanging overgaan.

 3. @logisch: op hockey.nl staat ook dat er dertien spelers gehoord hebben dat ze meegaan. weet iemand wie die gelukkigen zijn (en tussen wie gaat het voor de laatste 3 plaatsen)

 4. @logical Ik weet het niet van alle spelers, maar Seve van Ass is er gelukkig bij!

 5. Jaap Stockman
  Marcel Balkestin
  Wouter Jolie
  Klaas Vermeulen
  Billy Bakker
  Vali Verga
  Seve van Ass
  Teun de Nooier
  Robert vd Horst
  Floris Eevers (c)
  Tim Jenniskens
  Bob de Voogd
  Sander de Wijn
  Taeke, Mink en Weust moeten nog een eindje fietsen. Seve van Ass kan ook heel goed corners pushen.
  Jeroen Hertzberger? o ja, die is nr 14, heb ik hem zojuist gesmst.

 6. @Paul grappig zeg… wees tenminste blijf voor Seve dat hij er bij zit!

 7. Even afwachten of het allemaal waar is….
  Maar ik vraag me oprecht af of je op deze manier mensen motiveert. Die 13 gaan niet meer tot het gaatje, dat hoeft immers niet meer. Frustrerend, als jij je stinkende best doet om erbij te komen en een ander traint op 90% omdat hij er al is.

 8. Ik heb het uit eerste hand vernomen..

 9. (jack)Ass the Movie

  Is nog helemaal niks bekend, ook uit eerste hand.
  Denk je nou echt dat Ass een tweedeling maakt voor 2 juli? Dat zou wel heel debiel zijn en nog meer spanningsvelden creëren…

 10. Veel dilemma’s! Wel bekend en toch niks bekend? Eerste hand of uit de krant of van horen zeggen? Minimaal twee geblesseerden bij de eerste 13? Het aantal geselecteerden daalt, het aantal begeleiders stijgt.
  De ervaren coach van Australie presenteert ruim op tijd zijn lachende 16 voor de OS en bouwt volgens plan gestaag verder aan zijn teamontwikkeling.
  Met name over de teamontwikkeling in de tijd die ons nog rest tot de OS worden we in het ongewisse gelaten. Stokkende communicatie met de constatering dat ook de landelijke pers niet adequaat wordt ingelicht na het afgelopen weekeinde met twee wedstrijden.
  Teamontwikkeling kent vier fasen:
  Los zand
  Pseudo team
  Potential team
  High performance team.
  Ik ben benieuwd in welke fase de lezers van HKH op dit moment het Nederlandse heren hockeyteam plaatsen?

 11. Pseudo team! 😉

 12. Gefeliciteerd Seve!

 13. Laten “wij” onze teleurstelling,frustratie of onbegrip ten aanzien van de Bonds Coach VOORAL niet afreageren op Seve van Ass. Seve is NIET verantwoordelijk voor de daden en beslissingen van zijn vader. Ik denk dat hij het er al moeilijk genoeg mee heeft?? Ik mis trouwens in het rijtje van Paul Caspers & Kemperman ??

 14. @diederik; helemaal mee eens.
  Als vader is het absoluut geen schande indien je een stapje terug doet als blijkt dat een van jouw zonen de capaciteiten heeft om in het NL hockeyteam te spelen en jijzelf dit niveau alleen maar geambieerd en nooit gehaald hebt. Op die wijze vermijd je conflict of interest en wordt de volgende generatie beter en kan er sprake zijn van progressie. Dan is er sprake van een hoogwaardige opvoeding.

 15. Hoe betrouwbaar is de bron dat er 13 spelers zeker zijn? Lijkt mij dat dit namelijk niet het geval zal zijn. Ik heb geen zin om zelf bronnen te raadplegen om dit te bevestigen trouwens.
  Natuurlijk zijn er namen die we allemaal op bijna zeker in kunnen vullen, maar met 2 blessures wordt het lastig.
  Denk wel dat er snel duidelijkheid is en dat we de Olympische samenstelling aan het werk zullen ‘zien’ in Dusseldorf.
  Tot dan lekker blijven gissen en hopen dat Seve niet als zoon van meegaat (net als v Bommel als schoonzoon van).

 16. Te gek voor woorden

  Toen v Ass zonder papieren werd aangesteld was de verklaring van de Bond dat hij zo ontzettend goed was om de mannen mentaal stappen voortwaarts te laten zetten, een ware people manager. Nu komt er bij het team een zieleknijper om de mannen te herstellen van de chaos die van Ass door zijn onduidelijkheid heeft bereikt bij hoickeyend NederlaND?????

 17. Wie zegt dat die zieleknijper alleen voor onze Oranjejongens is bedoeld? Het begeleidngsteam is er zeker rijp voor.
  Trouw.nl op 4 juni 2010 bracht het volgende citaat:
  „Bondscoach is een multidisciplinair gebeuren”, doceerde Van Ass gisteren. „Ik heb het mezelf allemaal geleerd.” Hij baseert zich daarbij op zijn zakelijke carrière, die hij al zeven jaar geleden op een laag pitje zette. Dat was ook in de periode waarin hij – liefhebber van het hockey die hij is – als coach bij HGC begon.
  PvA heeft nog nooit een gouden plek veroverd in zijn hockeycarriere, zowel spelend, als coachend, als ledinggevend. Pas op voor de vos, die ergens in het verleden sociologie heeft gestudeerd, en de passie preekt.

Reageer