Oranje verslaat Pakistan


In Melbourne zijn de Nederlandse hockeyers het toernooi om de Champions Trophy (voor het eerst in achttien edities zonder Teun de Nooijer) begonnen met een 3-1 overwinning op Pakistan.
Na twee mislukte strafcorners van Wouter Jolie nam Pakistan brutaal de leiding door een tip-in van Muhammad Waqas.
Oranje nam daarna het heft in handen, maar kansen bleven uit. Bij de derde corner, genomen door Valentin Verga, scoorde Sander de Wijn in de rebound. Op slag van rust redde doelman Imran Shah fraai bij een snoeiharde corner van Jeroen Hertzberger.
Direct na rust volgde Jaap Stockmann Shahs voorbeeld bij de eerste Pakistaanse corner.
Na drie kwartier spelen was de vijfde Nederlandse corner weer voor Jolie en opnieuw sloeg aangever De Wijn toe in de rebound.
Tien minuten voor tijd leverde de strafcorner opnieuw een doelpunt op; ditmaal mocht Hertzberger aanleggen en hij ramde de bal direct tegen de plank.
In de slotfase controleerde Nederland en werd het Pakistaanse doel nog enkele malen onder vuur genomen, maar het bleef bij 3-1.

Meer scherpte

Bondscoach Paul van Ass had weinig reden tot klagen. “We hebben alleen hebben we nog vrij veel kansen gemist. Met iets meer scherpte hadden we naar 5-1 of 6-1 kunnen uitlopen.”
“Het is altijd even afwachten hoe zo’n eerste wedstrijd verloopt. Maar we hebben kunnen domineren met verzorgd spel. Daar ben ik best tevreden over.”
Ook over de Nederlandse strafcorner was Van Ass goed te spreken. “Door het ontbreken van Mink van der Weerden en het afscheid van Roderick Weusthof worden we gedwongen om creatiever te zijn en meer variatie in onze strafcorner te brengen. Daardoor kan de ploeg er ook wat vrijer mee omgaan, in plaats van steeds weer voor het directe schot te gaan. Tegen Pakistan pakte dat goed uit.”
Zondag wacht Australië, de nummer drie van de Spelen in Londen. “Dat wordt een toppertje”, blikte Van Ass vooruit. “Zij spelen thuis en hebben wat goed te maken na de teleurstellende Spelen in Londen. Het wordt een duel met veel emotie en dynamiek.”
Bron: NOS

Comments (1)

  1. Heerlijke jonge ploeg die gisteren precies die fouten maakte die zo’n ploeg zal en mag maken!
    Passing vanuit middenveld zal beter moeten tegen Austalie en Belgie.
    Volgens mij zitten we met het oog op de toekomst heel erg goed!!

Reageer