Oranjemannen ondanks winst niet naar halve finale

Foto (c) FIH / Frank Uijlenbroek

De Oranjemannen hebben hun laatste poulewedstrijd tegen gastland Polen met 3-2 gewonnen. Ondanks de winst kwam de ploeg van bondscoach Rösch een doelpunt te kort waardoor het gastland, en niet Nederland, zich heeft geplaatst bij de beste vier. Nederland komt in punten weliswaar gelijk te staan met het thuisland, maar de Oranjehemden moesten de wedstrijd met minimaal twee doelpunten verschil winnen. In een daverende wedstrijd duurde de wedstrijd voor de Oranjemannen een paar minuten te kort.

In de eerste helft kwam Oranje via een prachtige en unieke cornervariant op voorsprong door Willem Hertzberger, maar Polen benutte vlak voor rust een strafbal wat de stand weer gelijk zette.

In een afgeladen hal pakten de twee ploegen na rust de draad weer op en lieten het publiek op het puntje van hun stoel zitten. Oranje kwam voor de tweede keer op voorsprong door Amsterdam-speler Kristiaan Timman die de tweede corner raak pushte. Polen gooide twee minuten voor tijd roet in het eten door een rake corner wat de bondscoach deed besluiten om keeper Goedegebuure te wisselen voor een zesde speler. Robbert van de Peppel wist er in de laatste 30 seconden nog een corner uit te slepen die aanvoerder Tigges er feilloos in sleepte, maar het was al te laat voor Oranje; er was geen tijd meer voor dat ene broodnodige doelpunt.

Nederland speelt zaterdagmiddag om 14.30 uur tegen Engeland voor de vijfde en zesde plaats.

Reageer