Oswald Mattheussens: “Hockey komt niet meer op de eerste plaats”

Oswald Mattheusens heeft na drie jaar afstand gedaan van zijn aanvoerdersband. In een interview met het AD gaat hij in op zijn nieuwe rol in het team.
“Ik heb een nieuwe baan bij een notariskantoor in Amsterdam. Ik woon in Leiden en hockey in Den Haag. Dat wordt een hele kluif. Ik ga daarom twee in plaats van drie keer trainen. In een gesprek met de coach heb ik aangegeven dat het me verstandig leek om iemand anders aanvoerder te maken. Iemand die altijd aanwezig is. Ik kan dat niet garanderen. Een aanvoerderschap vind ik dan niet langer reëel. Hockey komt niet langer op de eerste plaats.”
Meer ervaring
De selectie is volgens de oude aanvoerder volwassener geworden: “Vorig jaar was onze achterhoede kwetsbaar. We kregen veel doelpunten tegen. Met Kai en Lars van Rhede van der Kloot hebben we er twee ervaren krachten bijgekregen. Kai speelt al jaren in de overgangsklasse als verdediger. Hij kan met zijn ervaring meer rust brengen.”
Promotiepoule halen
Over komend seizoen is Mattheussens duidelijk: “Stap één is het halen van de promotiepoule. We hebben een degelijker team dan vorig jaar, dus dat moet lukken. Tilburg en Victoria zie ik als grootste concurrenten. Tilburg kennen we al van vorig seizoen. Een stugge ploeg. Victoria heeft er goede spelers bij, dat wordt een geduchte tegenstander. De vraag is hoe snel zij met die jongens een team kunnen smeden. Tweede doel is de play-offs. Het zou geweldig zijn om die wedstrijden te spelen.”
Bron: AD

Reageer