OVK: Winst voor Push en Voordaan – Hoofdklasse Hockey Nederland

OVK: Winst voor Push en Voordaan

Zondag werden de eerste play-off wedstrijden gespeeld in de strijd om promotie naar de hoofdklasse. Push en Voordaan trokken in deze eerste duels in de best-of-three reeks aan het langste eind.

Push Hdm Ovk DR (3)
Credit: Daan Rhijnsburger

Push – Hdm: 3-1

In de strijd om directe promotie wordt de score al na zeven minuten geopend door Rogier Bantje. In Breda brengt hij de thuisploeg aan de leiding. Hoewel Push in deze helft lange tijd de wedstrijd controleert ziet Hdm toch kans terug te komen. In de 26e minuut zet Kieran Dartée de gasten via een strafcorner weer op gelijke hoogte. In de tweede helft zijn de ploegen aan elkaar gewaagd maar is het toch weer de ploeg uit Breda die op voorsprong komt. Drie minuten nadat Hdm, door een rode kaart van Niels van Straaten, met tien man is komen te staan, slaat Bantje wederom toe. De Haagse formatie moet met nog een kwartier te spelen, in ondertal, op zoek naar de gelijkmaker en haalt vijf minuten voor tijd de keeper eruit voor een extra veldspeler. Dit heeft echter niet het gewenste effect. In de slotminuut schiet Casper van Wandelen de wedstrijd op slot wanneer hij voor de 3-1 tekent. Zaterdag mogen de teams in de herkansing en hoopt Hdm thuis een derde duel uit het vuur te slepen. Lukt dit niet, dan promoveert Push direct naar de hoofdklasse.

 

SCHC – Voordaan: 1-2

Voordaan start sterk aan de druilerige maar sfeervolle wedstrijd in Bilthoven. Waar Hans Claassen zijn strafcorner inzet eerder nog op de lat ziet belanden is het in de 19e minuut raak. Dan opent Claassen de score en zet hij Voordaan op voorsprong. Zeven minuten later is het weer raak voor de gasten, die ook in de reguliere competitie makkelijk het net wisten te raken. Vanaf kopcirkel schiet Rudolf van Schaik de bal hard in het Bilthovense doel. Lange tijd blijft deze 0-2 voorsprong voor Voordaan in stand. In de slotminuut weet Inger Wiese echter nog een iets terug te doen voor SCHC. Hij maakt de eretreffer voor de thuiploeg maar deze komt te laat om de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Voordaan wint de Utrechtse derby en kan het zaterdag thuis afmaken. Bij winst mag de ploeg van Marieke Dijkstra zich opmaken voor een tweede play-off reeks tegen de nummer tien uit de hoofdklasse, Den Bosch.

Leave a Reply